Μεγάλο μέτωπο στην Ηλεία – Μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν οι περιοχές Δούκα και Μήλιες (video)

Διεκόπη η κυκλοφορία σε τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

Must Read

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην Ηλεία, με πολλές εστίες να παραμένουν ενεργές. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ μήνυμα για εκκένωση έστειλε το 112 για τις περιοχές Δούκας και Μηλιές, ζητώντας από τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Νεμούτα και Βασιλάκι Ηλείας. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, που συντονίζεται από το κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μετέχουν συνολικά 310 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρο, 150 οχήματα 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Επίσης στις προσπάθειες μετέχουν εθελοντές πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι. Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το έργο περιορισμού και οριοθέτησης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο καθώς άνεμοι που υπάρχουν στο σημείο δεν βοηθούν.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.


Αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Αχλαδινής του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας 

«Αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές».

Διεκόπη η κυκλοφορία σε τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στην Αχλαδινή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε οικήματα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This