Ηλεία: Στάχτη το παρθένο δάσος της Νεμούτας, νέα εστία στην Αρκαδία, εντολή εκκένωσης στην Αρχαία Ολυμπία (video)

Must Read

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Ηλεία, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο για ακόμη μία ημέρα.

Ένα από τα πύρινα μέτωπα πέρασε στην Αρκαδία, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. «Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας» εξήγησε.

Ένα άλλο μέτωπο, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε «διακλάδωση» της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας. «Ως εκ τούτου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια» είπε και συμπλήρωσε: «σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη φωτιά στις περιοχές, Χελιδόνι, Κρυονέρι και Λάσδικας, όπου και εκεί επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».

Δύσκολη νύχτα

Η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους της Νεμούτας, αφού η πύρινη λαίλαπα έκαιγε για ώρες το παρθένο δάσος. Η περιοχή είναι επί ώρες χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι αισθάνονται αβοήθητοι, αφού όπως κατήγγειλαν υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούν να μετακινήσουν τα κοπάδια τους.

Παράλληλα, οι κάτοικοι στη Βαρβάσαινα μιλούν για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται αφού κάηκαν όλες οι καλλιέργειες.

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου της Ηλείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα. Εκτός από τα δύο ελικόπτερα και το ένα αεροσκάφος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1».

Νέα εντολή εκκένωσης

Νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις Αρχές λίγο μετά τις 08:00 το πρωί για την εκ νέου εκκένωση των περιοχών του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια.

Μπορεί η φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων. Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές εκτιμούν πως πρέπει να προχωρήσουν στην εκκένωση των οικισμών, για την προστασία των πολιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This