Ευθύμιος Λέκκας: «Μόνο 150.000 στρέμματα από τα 500.000 που κάηκαν στην Εύβοια μπορούν να αναδασωθούν»

«Η περιβαλλοντική κρίση είναι εδώ» τόνισε

Must Read

Στην τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πολυήμερες πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια έκανε αναφορά ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος σκιαγράφησε την επόμενη μέρα στις καμένες περιοχές.

«Από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Στα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή να αναδασωθεί» είπε ο κ. Λέκκας, που είναι και επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ.

Όπως εξήγησε, τώρα το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων που συνοδεύουν τέτοιες καταστροφές όπως στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο, όπως είναι η διάβρωση εδαφών, οι πλημμύρες. Ακόμη, προειδοποίησε ότι από δω και στο εξής θα βλέπουμε συνεχώς τέτοια φαινόμενα. «Η περιβαλλοντική κρίση είναι εδώ» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This