Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ δύσκολα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί» (video)

«Το πρόβλημα θα υπάρξει αν δεν έχουμε περιοριστικά μέτρα»

Must Read

Ανοδική είναι η πορεία που ακολουθεί η πανδημία στην χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος εξήγησε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς.

«Είμαστε σε μια αυξητική πορεία που έχει ξεκινήσει από τις 28 Ιουνίου. Τις τελευταίες 6 μέρες είμαστε σε φάση αυξημένης επιτάχυνσης που περιμένουμε να συνεχιστεί, αφού βρισκόμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, με τη μεγάλη κινητικότητα να ευνοεί τη μεγάλη διασπορά», σημείωσε ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα».

«Επιβεβαιώνονται τα προγνωστικά μοντέλα»

Όπως εξήγησε, με βάση τα προγνωστικά μοντέλα, «τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, δε θα αργήσουμε να δούμε και 5.000 κρούσματα, καθώς περιμένουμε τις επίμενες ημέρες να συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων».

Βέβαια, τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων συνεπάγεται και αύξηση των διασωληνώσεων, η οποία «θα είναι πιο γρήγορη από το τελευταίο διάστημα αφού θα αλλάξει η ηλιακή διαστρωμάτωση των νοσούντων». Ωστόσο, επεσήμανε πως η πίεση στο σύστημα υγείας δε θα φανεί άμεσα, αλλά από τον Οκτώβρη μπορεί να δούμε εικόνες του 2ου κύματος στα νοσοκομεία.

«Το πρόβλημα θα υπάρξει αν δεν έχουμε περιοριστικά μέτρα. Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ δύσκολα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί» είπε.

«Θα ήταν χρήσιμο να εξηγείς με ειλικρίνεια και όρους διαλόγου, σε όσους έχουν αμφιβολίες»

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι θα πρέπει να ειλικρίνεια και όρους διαλόγου να προσεγγιστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη λόγω φόβου και αμφιβολιών.

«Θα ήταν χρήσιμο να εξηγείς με ειλικρίνεια και όρους διαλόγου, να ακούσουμε τους ανθρώπους που έχουν αμφιβολίες και μετά να συζητήσουμε με βάση αυτές τις αμφιβολίες» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This