Απινιδωτής και ΚΑΡΠΑ κράτησαν στη ζωή 54χρονο στη Χαλκιδική

Γιατρός και φοιτήτρια τον επανάφεραν από τον... άλλο κόσμο

Must Read

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, πιθανότατα και λόγω της ημέρας, στάθηκε ένας 54χρονος άνδρας στη Χαλκιδική, καθώς επανήλθε στη ζωή με τη χρήση απινιδωτή και τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ από εθελοντές διασώστες και γιατρούς. 

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος κατέρρευσε, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, λόγω ανακοπής, στην περιοχή ανάμεσα σε Χανιώτη και Πευκοχώρι, χωρίς σημεία ζωής. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η καρδιά του και η αναπνοή του ξεκίνησαν και πάλι, χάρη στην άμεση έναρξη ΚΑΡΠΑ ενός παρευρισκόμενου γιατρού και μιας νεαρής φοιτήτριας, αλλά και των δύο απινιδώσεων που χορήγησε ο ιδιώτης γιατρός και εθελοντής εκπαιδευτής του KSL (Kids Save Lives) Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, που κατέφθασε με τον αυτόματο εξωτερικό του απινιδωτή.

Κατόπιν, ο 54χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το τέταρτο θύμα ανακοπής που επανέρχεται στη ζωή με τη συμμετοχή του κ. Λαζαρίδη και του 18ου τμήματος του δικτύου Ανανηπτών – Απινιδωτών της Κασσάνδρας.

  • Δείτε τη σχετική ανάρτηση του KIDS SAVE LIVES:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This