Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Τα εναέρια μέσα συμπλήρωσαν φέτος διπλάσιες ώρες πτήσης συγκριτικά με πέρσι» (video)

«Το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης»

Must Read

Έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Όπως εξήγησε, σήμερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 42 νέες πυρκαγιές, ενώ σε ό,τι αφορά στο ενεργό μέτωπο στα Βίλια, τόνισε πως έχει αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στον οικισμό. «Οδικό δίκτυο δεν υπάρχει και δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Από το μεσημέρι μαίνεται η πυρκαγιά στα Βίλια, που έχει περικυκλώσει την κοινότητα. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντές κάτοικοι δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να συγκρατήσουν τις φλόγες έξω από τον οικισμό των 4.000 κατοίκων».

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 19 ελικόπτερα, 10 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. «Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών» τόνισε.

«Οι εναέριες δυνάμεις συμπλήρωσαν διπλάσιες ώρες πτήσης από πέρσι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε διευκρινίσεις και για τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στα Βίλια, λέγοντας ότι είναι επιχειρησιακά αξιόμαχα και ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποίησαν διπλάσιες ώρες πτήσης.

«Όσον αφορά στη χρήση των εναέριων μέσων στην περσινή αντιπυρική περίοδο έως 31 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν 3.161 ώρες, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν 6.190 ώρες δηλαδή διπλάσιες γεγονός που δείχνει τη σφοδρότητα των πυρκαγιών», ανέφερε και συνέχισε αναφερόμενος στο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev: «Το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οι κανόνες είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Σας θυμίζω ότι ένα παρόμοιο αεροσκάφος κατέπεσε με θανατηφόρο τρόπο στην Τουρκία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This