«Aπεχθέστατο χρέος να ελέγχουν οι εργαζόμενοι τα πιστοποιητικά» λέει το κέντρο που τραγουδάει ο Βέρτης (video)

«Tέτοιο βάρος δεν γίνεται να μεταφέρεται στις πλάτες εργαζομένων» αναφέρει ο δικηγόρος της επιχείρησης

Must Read

Λουκέτο για 7 ημέρες και πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου τραγουδάει ο γνωστός καλλιτέχνης Νίκος Βέρτης, επειδή στον χώρο είχαν μπει ανεμβολίαστοι πελάτες.

Η επιχείρηση άνοιξε στις 2 Ιουλίου και μετά από 2 εμφανίσεις του τραγουδιστή το κέντρο έκλεισε λόγω των μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση. Τότε μάλιστα, ο Νίκος Βέρτης είχε εκφράσει δημόσια την πικρία του αλλά και την ανησυχία του για το μέλλον των εργαζομένων στον χώρο.

Μετά από έλεγχο της αστυνομίας, στον χώρο ελέγχθηκαν 30 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε δεν είχαν πιστοποιητικό ή βεβαίωση νόσησης. Ακόμη, το κέντρο επέτρεπε σε πελάτες να βρίσκονται μόνο όρθιοι και δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων.

Ο δικηγόρος της επιχείρησης Γιώργος Κλεφτοδήμος, μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για υποχρεώσεις που βρίσκονται πέρα από την δικαιοδοσία των εργαζομένων και της ίδιας της επιχείρησης: «Διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας».

«Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες» τόνισε ο κ. Κλεφτοδήμος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Μας θλίβει πολύ το γεγονός ότι η ζήτηση στα τηλεφωνικά μας κέντρα μετρά χιλιάδες κρατήσεις κι εμείς αναγκαζόμαστε κατά κάποιον τρόπο να κλείσουμε την επιχείρηση μας που απασχολεί προσωπικό άνω των 200 ατόμων» δήλωσε.

Μάλιστα ο κ. Κλεφτοδήμος χαρακτήρισε «άθλο» το να ελέγχει η επιχείρηση τους πελάτες της στην είσοδο: «είναι Ηράκλειος Άθλος μια ιδιωτική επιχείρηση να τηρήσει απαρέγκλιτα την διαδικασία εισόδου των πελατών στα καταστήματα. Ειδικά ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης. Υπάρχει μια αθρώα προσέλευση, είναι πολύ δύσκολο οι υπεύθυνοι του κέντρου να τηρήσει τα μέτρα που ο νομοθέτης έχει θέσει ως μέτρα. Είναι απεχθέστατο χρέος να προβαίνουν εργαζόμενοι σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας ή αξιοπιστίας πιστοποιητικών. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μας θέσει αστυνομικά όργανα για τους ελέγχους. Είναι όμως αντιληπτό ότι ένα τέτοιο βάρος δεν γίνεται να μεταφέρεται στις πλάτες εργαζομένων», πρόσθεσε και τόνισε ότι η επιχείρηση διατηρεί σοβαρές αντιρρήσεις για τις διαπιστώσεις της αστυνομίας και ότι έχει κάνει προσφυγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This