Πανηγυρίζει ο Θεοχάρης: «Έχουμε ξεπεράσει τα 6εκ. επισκέπτες από το εξωτερικό»

Με τα τεστ στις πύλες εισόδου να είναι ελάχιστα και τους εμβολιασμένους τουρίστες να μπαίνουν ανεξέλεγκτοι...

Must Read

Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται ο τουρισμός στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019. Μάλιστα, τον Ιούλιο για πρώτη φορά η χώρα μας ξεπέρασε την ίδια τη Γαλλία ως αγαπημένος προορισμός για τους Γάλλους. Δηλαδή οι Γάλλοι ταξίδεψαν περισσότερο προς την Ελλάδα από ό,τι στην ίδια τη χώρα τους. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ξεπερνούν τους 450.000 οι Γάλλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την αρχή που ανοίξαμε τον τουρισμό μας. Και, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένας μεγάλος αριθμός».

Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως επεσήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, «δείχνουν τη σταδιακή άνοδο και επιβεβαιώνουν την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Αυτό είναι ευχάριστο και ελπίζουμε όλοι μας, τηρώντας τα μέτρα, να κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη σεζόν και μέσα στον Σεπτέμβρη -γιατί όχι και ακόμη παραπέρα».

Καλά όλα αυτά, αλλά με τα ελάχιστα τεστ και αυτά τυχαία, που γίνονται στις πύλες εισόδου (και να μην ξεχνάμε ότι οι εμβολιασμένοι τουρίστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα), θα έχουμε την κυβέρνηση να μας λέει πάλι ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων. Γιατί είναι προφανώς εντελώς τυχαίο το ότι οι περιοχές που ανεβάζουν τα νούμερα είναι τουριστικές.

Εσωτερικός τουρισμός

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και τόνισε: «Φέτος έχει κινηθεί και αυτός με έναν ικανοποιητικό ρυθμό, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης. Βοήθησαν σε αυτό το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, καθώς και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτά τα προγράμματα. Όσο μπορούμε θα τα αξιοποιούμε, θα τα κρατήσουμε ζωντανά και τις επόμενες χρονιές γιατί είδαμε ότι είχαν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ισχύει και για το χειμώνα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, άρα μπορούν να το αξιοποιήσουν και τότε όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This