Η πολύχρωμη Σύμη! Προορισμός που αξίζει κανείς να επισκεφθεί

Must Read

Η πολύχρωμη Σύμη, προορισμός που προσθέτει στις διακοπές σας στη Ρόδο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες εικόνες, στιγμές, γεύσεις και μοναδικά συναισθήματα. Σαλπάροντας καθημερινά με το catamaran “King Saron” της SEA DREAMS (www.seadreams.gr) στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου τα συναισθήματα της ηρεμίας, χαλάρωσης ελευθερίας και της αναζωογόνησης είναι τόσο έντονα που ηρεμεί κάθε ψυχή.

Πολλές φορές συναντά κάνεις κοπάδι από δελφίνια που παίζει με τα κύματα ή συνοδεύει το καράβι στο προορισμό του. Φθάνοντας στο κόλπο της Σύμης, η πρώτη εντύπωση του νησιού μείνει αξέχαστη, η αρχιτεκτονική, η γραφικότητα και απαράμιλλη παράδοση της. Τα ψαροκάικα, οι βάρκες και τα καταστήματα με τα σφουγγάρια διηγούνται τις ιστορίες και τις παραδόσεις των Συμιακών ναυτικών. Ως νησί των αντιθέσεων εντυπωσιάζει με τα ιστιοφόρα, τα γιοτ και τα πανάκριβα σκάφη. Στα μικρά γραφικά σοκάκια υπάρχουν αρκετά μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης παραδοσιακά προϊόντα, ταβέρνες, καφενεία και παραδοσιακοί φούρνοι μου μοσχομυρίζουν και κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί στα καλούδια τους.

 

Αξίζει να αγοράσετε ένα φυσικό σφουγγάρι, ρίγανη ή φασκόμηλο με τόσο έντονη μυρωδιά που επιστρέφοντας στο σπίτι σας θα σας θυμίζουν πάντα αυτές τις διακοπές σας. Το «γαριδάκι της Σύμης», φρέσκα θαλασσινά, ή το κατσικάκι είναι από τα πρώτα πιάτα που πρέπει να γευτείτε. Πριν το φαγητό αν έχετε πάρει μαζί σας μαγιό, σίγουρα μια βουτιά στα καταγάλανα νερά θα σας δροσίσει! Σε μόνο 40’ σαλπάροντας δίπλα στην τεράστια βραχώδη ακτογραμμή του νησιού φθάνετε στο Κόλπο του Πανορμίτη για να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του 18 ου αιώνα με το ξύλινο σκαλιστό και επιβλητικό τέμπλο και την ολόσωμη ασημένια εικόνα του Αρχαγγέλου με τα αμέτρητα τάματα και τις σκούπες μπροστά στην εικόνα. Οι καμπάνες θα σας καλωσορίσουν και η βοτσαλωτή αυλή του Μοναστηριού με τις γαρδένιες και τα φούλια θα σας περιμένει για να ξαποστάσετε.

Συντροφιά με τις μυρωδιές των λουλουδιών θα ακούσετε για τα θαύματα και την ιστορία της Μονής. Στην ημερήσια εκδρομή σας με την SEA DREAMS (www.seadreams.gr) σε μόλις 65’ έχετε φθάσει στην Σύμη. Μη ξεχάσετε το καπέλο, τα γυαλιά, το αντιηλιακό, άνετα παπούτσια και αρκετά δροσερά ρούχα και πάντα στο χέρι σας να κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό για να αποθανατίσετε τις καλύτερες στιγμές των διακοπών σας! Αμφιθεατρικές φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα ή φώτο με φόντο το απέραντο γαλάζιο ή τα αφρώδεις νερά της Αιγαιοπελαγικής θάλασσας θα γεμίζουν το άλμπουμ των αναμνήσεων σας από τις αξέχαστες καυτές διακοπές σας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This