Ο χλιδάτος γάμος του Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη στο Παρίσι που προκάλεσε αντιδράσεις (video)

Ζαλίζει το αστρονομικό ποσό που σπαταλήθηκε για τον glamour γάμο

Must Read

Tην τελευταία του πνοή άφησε στα 82 του χρόνια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Εκτός από την πολιτική του σταδιοδρομία και τα οικονομικά σκάνδαλα που τον οδήγησαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ο γάμος και η σχέση του Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο δεύτερος γάμος του πρώην υπουργού με τη Βίκυ Σταμάτη το 2004 απασχόλησε τον τύπο και ξεσήκωσε αντιδράσεις στον κόσμο για την έντονη χλιδή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Θεσσαλονίκη με πολιτικό γάμο και στη συνέχεια έκανε θρησκευτικό στο Παρίσι.

Ο 65χρονος τότε Τσοχατζόπουλος παντρεύτηκε την κατά 35 χρόνια μικρότερή του Βίκυ Σταμάτη, ωστόσο αυτό που θεωρήθηκε «πρόκληση» ήταν ότι το ποσό που σπαταλήθηκε στο Παρίσι άγγιζε τα 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Η γαμήλια δεξίωση δόθηκε στο υπερπολυτελές «George V» της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons» στο Παρίσι. To μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Εμμανουήλ, στις 11 Ιουλίου του 2004, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ενώ το ζευγάρι κατέφθασε στην εκκλησία με μία μπλε Τζάγκουαρ.

Παρά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε τότε το ζευγάρι, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε πει πως δεν μετάνιωνε για τον πολυτελή γάμο του και αναρωτιόταν «Μα τι θέλουν τέλος πάντων όλοι αυτοί;». Μάλιστα σε συνέντευξή του, είχε δηλώσει: «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου, στις πραγματικές του διαστάσεις, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι, απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους». Όπως είχε πει, ο Ακης Τσοχατζόπουλος επέλεξε το Παρίσι επειδή: «Πρώτον διότι υπάρχει πλήρης ορθόδοξη μητρόπολη. Δεύτερον ο κουμπάρος ήταν κάτοικος Παρισιού. Τρίτον το γάλο τέλεσε ο επίσκοπος του Πατριαρχείου Εμμανουήλ. Επομένως τα όσα αντίθετα ελέχθησαν και εγράφησαν αποδεικνύονται αβάσιμα και βαρέως συκοφαντικά».

Από πλευράς της η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι ο σύζυγός της ήθελε να παντρευτούν στο Παρίσι: «Επειδή κατηγορήθηκα ότι κάναμε το γάμο στο εξωτερικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό κρίθηκε απαραίτητο για λόγους προσωπικής μας προστασίας. Εννοώ δηλαδή το εξής: Η απόφαση του συζύγου μου να προβεί σε δεύτερο γάμο προκάλεσε προσωπικές αντιθέσεις και έχθρες από ορισμένα πρόσωπα. Και ήταν γνωστό ότι τα πρόσωπα αυτά θα αντιδρούσαν με απρόβλεπτες ενέργειες, γεύση των οποίων είχαμε πάρει νωρίτερα. Επομένως, προς προσωπική μας προστασία ο σύζυγός μου έκρινε ότι ο γάμος έπρεπε να γίνει εκτός Ελλάδας, κεκλεισμένων των θυρών» είχε δηλώσει ισχυριζόμενη ότι ότι στον γάμο τους ήταν καλεσμένοι ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι, αλλά και ότι η τελετή δεν ήταν χλιδάτη.

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου αναπόλησε πέρσι εκείνες τις στιγμές και δημοσίευσε φωτογραφίες από την προετοιμασία του υπέρλαμπρου γάμου.

Σημειώνεται ότι ο χλιδάτος γάμος του Τσοχατζόπουλου ήταν και η αρχή της πολιτικής του κατάρρευσης αφού σύντομα ακολούθησαν αποκαλύψεις για το νεοκλασικό σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με θέα την Ακρόπολη αλλά και για τα αμύθητα ποσά που ξόδευε με τη σύζυγό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This