Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις από τους εμβολιασμένους τροφίμους γηροκομείου που διαγνώστηκαν θετικοί

Κατά τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ,, εντοπίστηκαν ακόμη πέντε κρούσματα στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων

Must Read

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν τρεις από τους ηλικιωμένους τροφίμους γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αν και πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, οι τρεις ηλικιωμένοι που διαμένουν στο γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων, είναι όλοι τους άνω των 70 ετών και από χθες, Κυριακή, νοσηλεύονται στην μονάδα Covid του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε το GRTimes.gr, ο συναγερμός είχε σημάνει από τις 18 του μήνα οπότε και εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο.

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές μέσω ιχνηλάτισης

Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συρροή κρουσμάτων και είχε παρέμβει με ειδικό κλιμάκιο, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30 και, πιο συγκεκριμένα, θετικοί στον ιό βρέθηκαν 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Θυμίζουμε, ότι εκ μέρους της διοίκησης, με την οποία επικοινώνησε το GRTimes.gr την προηγούμενη εβδομάδα, κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό, όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ταυτόχρονα, θέλησαν να τονίσουν πως δεν υφίσταται ούτε ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, ούτε καν κρούσματα!

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This