Έρχεται Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος – Επίσκεψη και στην Κύπρο

Δήλωση του Ποντίφικα σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό

Must Read

Μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό COPE, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε  ότι θα επισκεφθεί προσεχώς την Σλοβακία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Από τον Ιούλιο υπήρχαν οι πληροφορίες για το ταξίδι του Ποντίφικα στη χώρα μας, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα ο ίδιος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας αν θα επισκεφθεί την Ισπανία, αυτός απάντησε: «Τώρα η Σλοβακία είναι στο πρόγραμμα, μετά η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα. Ήθελα να κάνω αυτήν την επιλογή: πρώτα στις μικρότερες χώρες».

Σε ότι αφορά την επίσκεψη στην Κύπρο, αυτή θα γίνει τον Δεκέμβριο (θα είναι ο δεύτερος Ρωμαιοκαθολικός Ποντίφικας που θα βρεθεί στο νησί, μετά τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ το 2010) δήλωσε Κύπριος αξιωματούχος. «Η διήμερη επίσκεψη του Ποντίφικα θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Δεκεμβρίου, όταν θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, με μήνυμά του στο AP, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε το ταξίδι: «Ορισμένες υποθέσεις ταξιδιού βρίσκονται υπό μελέτη για το φθινόπωρο, αλλά είναι πρόωρο να μιλήσουμε για αυτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This