ΕΔΜΘ: Πρόταση να ελέγχουν σεκιουριτάδες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων εισέρχονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Εφόσον η πρόταση της Επιτροπής γίνει αποδεικτή, ζητούν να εξασφαλιστούν και οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι

Must Read

Πρόταση να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας (security) τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού, για όσους εισέρχονται στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας, κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (ΕΔΜΘ).

Ειδικότερα, εν αναμονή της ρύθμισης του υπουργείου για τα μέτρα που θα ισχύσουν στα δικαστικά Μέγαρα όλη της χώρας και ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου, οι προϊστάμενοι των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της πόλης, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου των δικηγόρων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί κατέληξαν στην παραπάνω πρόταση, ζητώντας, εφόσον αυτή γίνει αποδεικτή, να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι.

Εξειδικεύοντας την πρόταση περί security, η Επιτροπή, υπό τον πρόεδρό της και επικεφαλής του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο Εφετών Χρήστο Νάστα, τάσσεται υπέρ της τοποθέτησης έξι υπαλλήλων σεκιούριτι στις δύο εισόδους των δικαστηρίων: τέσσερις στην κεντρική και δύο στην πλαϊνή. Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους και το πώς αυτοί θα εισέρχονται στο Μέγαρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε συγκεκριμένη πρόταση, και εκτιμάται ότι αυτό θα προβλεφθεί με την ρύθμιση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναφορικά, πάντως, με  τα ποσοστά εμβολιασμού δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προσεγγίζουν το 80%.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου, οι επικεφαλής των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών, όπως επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This