«Το σχολείο δεν θα αναστέλλει την λειτουργία του για ένα κρούσμα – Διαφορετική η αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων»

Το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών είναι πάνω από 80%, σύμφωνα με τον ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας.

Must Read

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε για τη νέα σχολική χρονιά και τα όσα θα ισχύουν σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στις αίθουσες, αλλά και τη διαφορετική αντιμετώπιση που θα έχουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και μαθητές.

«Εάν εμφανιστεί κρούσμα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους εμβολιασμένους. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα έχουν περισσότερα εργαστηριακά τεστ πια, εφόσον υπάρχει κρούσμα στην τάξη, για το επικίνδυνο διάστημα, περίπου 7 ημερών. Για τα παιδιά που θα έχουν άμεση επαφή με το κρούσμα, πιθανόν να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση, πάντως μόνο το κρούσμα θα μπαίνει σε καραντίνα», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Ξεκαθάρισε ωστόσο: «Σε κάθε περίπτωση πάντως το σχολείο δεν θα αναστέλλει την λειτουργία του για ένα κρούσμα, θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός» και πρόσθεσε: «Ό,τι ίσχυε πέρσι θα ισχύσει και φέτος σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, δηλαδή χρήση μασκών, αντισηπτικών».

Με βάσει τα στοιχεία που έδωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών είναι πάνω από 80%, ενώ «καταγράφεται αύξηση και στον αριθμό εμβολιασμένων μαθητών».

Επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάζονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, ή με δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Για τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε αρνητικό self test τεστ δύο φορές την εβδομάδα, που θα δίνονται δωρεάν.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, «στόχος του Υπουργείου Παιδείας, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τα παιδιά, το χρωστάμε στους μαθητές να λειτουργήσει το σχολείο δια ζώσης, όπως είναι στην κανονικότητά του».

Καταλήγοντας, διευκρίνισε τον τρόπο που θα αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί: «Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα και αν δημιουργούνται κενά στα σχολεία λόγω εκπαιδευτικών που νοσούν ή δεν μπαίνουν στην τάξη για άλλους λόγους, μέσω της πλατφόρμας, τους καλούμε αυθημερόν, ανάλογα με την ετοιμότητά τους, να παρουσιαστούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες, ώστε να κλείσουμε τα κενά αυτομάτως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This