Θεοδωρίδου: Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα καθιστά επιτακτικό τον εμβολιασμό για παιδιά και εγκύους (video)

O εμβολιασμός μειώνει και τις πιθανότητες να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις, επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Must Read

Δεκαπλάσια είναι η πιθανότητα των ανεμβολίαστων παιδιών και εφήβων να νοσήσουν, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της Covid-19, συμπληρώνοντας πως ο εμβολιασμός τους συστήνεται για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για την ασφαλή επιστροφή τους στα σχολεία. 

Άλλωστε, όπως επίσης ανέφερε, πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, και ως εκ τούτου, ο εμβολιασμός των παιδιών που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα συστήνεται για τη θωράκιση τους και την ασφαλή επιστροφή τους στις κοινωνικές δραστηριότητες. Επίσης, ο εμβολιασμός, όπως είπε, μειώνει και τις πιθανότητες να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

Όσον αφορά στις έγκυες, η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπενθυμίζει τη σημασία του εμβολιασμού και σε αυτή την κατηγορία. Συνολικά -όπως είπε- έχουν νοσηλευθεί 20 έγκυες σε ΜΕΘ και 2 δυστυχώς έχουν καταλήξει. Αναφερόμενη σε μελέτες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά την κύηση, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι ο εμβολιασμός και στην πρόωρη φάση της κύησης είναι εξίσου ασφαλής.

Χορήγηση αναμνηστικής δόσης

Αναφερόμενη, εξάλλου, στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου (τρίτη δόση), θέμα που μελετά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, επισήμανε πως η χορήγησή της στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη, καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν τους ανασοκατεσταλμένους στην τρίτη δόση, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με εμβόλιο mRNA για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This