Τέλος στο σήριαλ με την κηδεία και ταφή του Μίκη Θεοδωράκη έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών!

Must Read

Τέλος στο σήριαλ που είχε ξεκινήσει να γράφεται από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, σχετικά με την ταφή του, αλλά και την διοργάνωση της κηδείας του, έβαλε σήμερα το πρωί με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το δικαστήριο έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Με την απόφαση του, το Δικαστήριο δίνει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το το γραφείο τελετών.

Επιπλέον, το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στο γιο και τη χήρα του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του.

Έτσι, η ταφή του μεγάλου συνθέτη θα γίνει στον Γαλατά Χανίων δίπλα στον αδερφό του και στους γονείς του όπως ήθελε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατό του είχε ξεσπάσει πόλεμος πάνω από την σορό του ανάμεσα στους συγγενείς του, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και, εσχάτως, το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τη διαδικασία προσκυνήματος και ενταφιασμού του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, κατ’ εντολήν της κόρης του
Μαργαρίτας!
«Ενας όμηρος! Ο παππούς μου αιχμάλωτος και στον θάνατο!» έγραψε χθες στην σελίδα του στο στο facebook o εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος, με με αφορμή όσα συμβαίνουν λίγο μετά τον θάνατο του παγκόσμιου συμβόλου της Ελλάδας!
Το τελευταίο επεισόδιο στη δημόσια κόντρα, που άρχισε υπό τη βαριά «σκιά» θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, γράφτηκε στην αιθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου συζητήθηκε χθες το πρωί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επιλογή του
γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε τόσο τη διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος όσο και εκείνη της ταφής.
Ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του Μίκη Θεοδωράκη και οι συγγενείς του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο όπου θα γίνει αυτός. Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την
τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα της επιλογής γραφείου, καθώς, κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλεγεί το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με την οργάνωση της κηδείας του πατέρα της. 

Με προσωρινή διαταγή το δικαστήριο έδωσε τελικά στην πλευρά του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Αγοραστάκη, το δικαίωμα να επιλέξει το γραφείο τελετών το οποίο θα αναλάβει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με την ταφή του δημιουργού της «Ρωμιοσύνης». Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστάκης
διευκρίνισε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα προχωρούσε ως είχε, παρά το γεγονός ότι τη διαδικασία είχε αναλάβει το γραφείο τελετών που επέλεξε η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Ωστόσο, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού εξαιτίας όλου αυτού του μπερδέματος η σορός του Μίκη έφτασε, χθες, στη Μητρόπολη Αθηνών γύρω στις 16.50, ενώ το λαϊκό προσκύνημα
ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15.00!
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσώπησε το γραφείο κηδειών στο οποίο είχε ανατεθεί αρχικά η κηδεία, έκανε λόγο για «παρωδία δίκης», «θέατρο» και «κωμική διαδικασία», που προσέβαλε τη μνήμη του παγκοσμίου φήμης συνθέτη!

Τελικά σήμερα το πρωί το δικαστήριο έβαλε δικαστικό τέλος στο σήριαλ και πλέον όλοι ελπίζουν ο Μίκης Θεοδωράκης να οδηγηθεί την Πέμπτη στην τελευταία του κατοικία δίχως άλλα προβλήματα.

Άλλωστε ο ίδιος είχε αφήσει συμβολαιογραφική πράξη για τον τόπο ενταφιασμού του.

Η τελευταία του επιθυμία

 

Ο μουσικοσυνθέτης είχε αφήσει αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο ενταφιασμού του με συμβολαιογραφική πράξη με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2020.

Με αυτή την πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε που ήθελε να ενταφιαστεί αλλά και ποιο γραφείο τελετών επιθυμούσε να αναλάβει την όλη διαδικασία.

Το έγγραφο που προσκόμισαν οι θεματοφύλακες της τελευταίας του επιθυμίας αναφέρει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο γάλατα Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί η προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό.

Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο έγγραφο, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι «επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο».

Ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας, τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του».

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ρητώς ότι για λόγους αντικειμενικούς μόνον οι δύο εκτελεστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο τελετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This