Θα μπορούν να εμβολιάζουν και οι παιδίατροι τους άνω των 12 ετών

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Must Read

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη διεξάγεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, επιστημόνων, μελών της Επιτροπής της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα αλλά και εκπρόσωπων των παιδιάτρων.

Θέμα της σύσκεψης είναι ο εμβολιασμός και συγκεκριμένα το -σχεδόν βέβαιο- ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα και στους παιδίατρους να μπορούν να κάνουν εμβόλια σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Η σύσκεψη γίνεται και με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την προσεχή Δευτέρα (13/9) και εν μέσω τρομολαγνικών προβλέψεων από τους επιστήμονες-τηλεοπτικούς μαϊντανούς, για αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία.

Διαβάστε ακόμα: Τζανάκης για υποχρεωτικότητα σε: Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, εκπαιδευτικούς, ιερείς, ευπαθή και υπέρβαρα παιδιά

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πει σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών:

«Για τα παιδιά η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς πρέπει να μπουν οι παιδίατροι στο παιχνίδι, να μπουν για να πείσουν με τις γνώσεις τους και την εμπιστοσύνη που έχουν κατακτήσει. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν τρόποι για να μπουν και οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να δούμε εμβολιαστικά κέντρα έξω από σχολεία, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι σίγουρα θα δούμε εμβολιαστικά κέντρα έξω από πανεπιστήμια. «Από κει και πέρα η πολιτεία έχει αποδείξει ότι τα αντανακλαστικά της και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία και παντού».

Παράλληλα, έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει δηλαδή την επέκταση της υποχρεωτικότητας για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This