O πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας λέει ότι δύσκολα θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μετά τον Δεκέμβριο

«Μαύρες» προβλέψεις...

Must Read

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «δεν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και μετά τον Δεκέμβριο» και ακολουθώντας τη γραμμή της τρομολαγνείας, μηδένισε ακόμα και τα στοιχεία του αμερικανικού CDC.

Θυμίζουμε ότι τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC), δημοσίευσαν  δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η παραλλαγή Δέλτα ΔΕΝ προκαλεί σοβαρότερη νόσηση στα παιδιά και τους εφήβους, σε σύγκριση με άλλα στελέχη.

Διαπίστωσαν μεν ότι το ποσοστό των παιδιών και εφήβων (0-17 ετών) που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 πενταπλασιάστηκε, ωστόσο το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων που νοσηλεύτηκε με σοβαρή νόσηση, ήταν παρόμοιο με τα προηγούμενα στελέχη του ιού.

Παρόλα αυτά, ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο iatropedia.gr επιμένει σε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη: «Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά και τα προσβάλλει πιο βαριά. Ο προηγούμενος ιός δεν τα έπιανε τα παιδιά. Έπιανε το 7% και το περνούσαν και πολύ ελαφριά. Γι’ αυτό λέγαμε δεν μας πειράζει για τα παιδιά, τι θα πάθουν; Άρα με τη Δέλτα μετάλλαξη, είναι και πιο εύκολη η μετάδοση και πιο βαριά η νόσος στα παιδιά. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, συνολικά για την κατάσταση που θα επικρατήσει μέσα στον χειμώνα».

Φτάνοντας στην… ταμπακιέρα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα και τα μέσα Δεκεμβρίου, δεν προβλέπω να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι εμβολιασμοί -αν αρχίσουν στα παιδιά- θα αρχίσουν από αρχές Οκτωβρίου. Για να έχουμε κάλυψη, όμως, δεν θα φτάσουμε ποτέ στα νούμερα που θέλουμε. Δηλαδή στα νούμερα που θα βοηθούσαν να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά και να μην κλείνουν τα σχολεία. Θα εμβολιαστούν πολύ λίγα παιδιά. Κι εκείνο το οποίο φοβάμαι είναι, ότι επειδή τα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί και ούτε προλαβαίνουν να εμβολιαστούν επαρκώς μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία σε μερικές μέρες, δεν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και μετά τον Δεκέμβριο».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος λέει ότι η διαρκής χρήση μάσκας στα παιδιά κάτω των 12 ετών θα προσφέρει προστασία ακόμα και 90% και προσθέτει: «Πρέπει να φοράνε τις μάσκες στις τάξεις και κυρίως θα αερίζονται οι αίθουσες. Είναι τρομερά σημαντικό αυτό, να έχουμε χαμηλό ιικό φορτίο μέσα στις τάξεις, ώστε ακόμη κι αν είναι θετικός κάποιος μαθητής να μην κολλήσει όλη η τάξη. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα κοντρολαριστεί λίγο – πολύ. Από κει και πέρα θα αρχίσουμε να λέμε ‘να κλείσουμε, έχουν αρρωστήσει τόσοι..’.  Ακόμη κι αν αρρωστήσουν πέντε παιδιά μέσα σε μία τάξη, που λέει η υπουργός Παιδείας ότι μόνο πάνω από 50% +1 θα κλείνει η τάξη, στην πράξη δεν θα τηρηθεί αυτό. Ποιος γονιός θα στείλει το παιδί του αν μάθει ότι πέντε παιδιά είναι άρρωστα; Άρα το πιθανότερο είναι ότι θα υπολειτουργούν τα σχολεία, ακόμη κι αν δεν κλείνουν».

Διαβάστε σχετικά: Κεραυνοί από Γάκη για την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας με τις παρενέργειες εμβολίων: «Παράνομη και απαράδεκτη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This