Ανατροπή στο παρά πέντε με θεαματική κωλοτούμπα! Με rapid test 48ωρων οι άνω των 12 ετών σε κλειστούς χώρους!

Must Read

Στην δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ μέσω του οποίου ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την είσοδο των ανηλίκων στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, στο πλαίσιο των μέτρων διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη που τέθηκε σε ισχύ από χθες.

rapid test

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, πλέον οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης. Τα παιδιά 4 έως 11 ετών χρειάζονται δήλωση self test του τελευταίου 24ωρου. Υπενθυμίζεται ότι από χθες 13 Σεπτεμβρίου, στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπορούν να μπαίνουν μόνοι όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.
Στις επιχειρήσεις εστίασης σε κλειστό χώρο όπου θα ισχύουν τα παραπάνω, περιλαμβάνονται και τα καταστήματα σε στοές, κλειστά εμπορικά κέντρα και μαγαζιά σε υπεραστικούς σταθμούς.

Τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών μπαίνουν σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test, είχε δηλώσει νωρίτερα στην ΕΡΤ ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΑΝΤ1. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι όντως μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας 12 με 17.

Κωλοτούμπα από Άδωνι

Μόλις έγινε γνωστή η ανατροπή με την είσοδο ανηλίκων σε καταστήματα εστίασης με rapid test, ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» προσπαθώντας να πείσει πως δεν υπήρξε καμία διόρθωση ως προς την είσοδο των ανήλικων σε καταστήματα της εστίασης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρενέβη μετά από ΦΕΚ που κυκλοφόρησε και απαιτούσε από παιδιά και εφήβους 12 με 17 ετών να φέρουν αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη αυτό που κυκλοφόρησε ήταν ένα ηλεκτρονικό draft και όχι το πραγματικό ΦΕΚ, το οποίο όπως είπε το υπέγραψε την Κυριακή το βράδυ και έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως

Όπως είπε το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε. «Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι έκανε την παρέμβαση στον ΑΝΤ1 προκειμένου να μην δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο.

«Δεν υπήρξε καμία διόρθωση. Μια ΚΥΑ έχω υπογράψει στην οποία αναφέρει ότι οι ανήλικοι μπαίνουν στα μαγαζιά με rapid test», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης .

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This