Μαζικές αγορές σομπών στην εστίαση για να μη χαθούν οι ανεμβολίαστοι πελάτες

Σόμπες στους εξωτερικούς χώρους βάζουν οι καταστηματάρχες

Must Read

Η ώρα που λόγω καιρού δεν θα μπορεί να καθίσει κάποιος έξω στα καταστήματα της εστίασης πλησιάζει και οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται για να μπορούν να εξυπηρετήσουν και όσους πελάτες τους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης μπορούν να εισέρχονται μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα… ξεροσταλιάσει το χειμώνα.

Για να γλιτώσουν ό,τι μπορούν και να μη χάσουν όλη την πελατεία τους (στο κομμάτι των ανεμβολίαστων), οι καταστηματάρχες προχωρούν εδώ και μέρες σε μαζική προμήθεια σομπών για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς, «το φαινόμενο της προμήθειας σομπών είναι μαζικότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ήδη είναι εμφανές σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου λόγω των καιρικών συνθηκών τα βράδια δεν είναι πολύ ευχάριστη η εστίαση ή η διασκέδαση σε εξωτερικό χώρο».

Με όσα συμβαίνουν, έφτασαν στο σημείο να παραγγέλνουν σόμπες ακόμα και μαγαζιά που δεν είχαν επί χρόνια σόμπες στον εξωτερικό τους χώρο!

Λέει σχετικά ο κ.Καββαθάς: «Το φαινόμενο θα είναι μαζικότερο σε σύγκριση με τις χρονιές πριν τον κορωνοϊό. Ο χειμώνας έρχεται και οι συνάδελφοι προχωρούν στις απαραίτητες προετοιμασίες. Παράλληλα, αναζητούν οποιαδήποτε λύση, προκειμένου να μη χάσουν τους ανεμβολίαστους πελάτες τους και έτσι να μειώσουν την πτώση του τζίρου, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, η οποία θα φτάσει στο 50%. Βάζουν σόμπες και αυτοί που δεν είχαν τις προηγούμενες χρονιές. Ήδη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας οι μεγάλες ηλικίες είναι δύσκολο να καθίσουν στον εξωτερικό χώρο τα βράδια».

Όσο για το παράλογο (ένα ακόμα) της υπόθεσης; «Εμείς είχαμε ζητήσει να υπάρξει επιδότηση για τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού αέρα μέσα στα καταστήματά μας, όπως έγινε στα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να εισέρχονται εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Γιατί, δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν στα νοσοκομεία και όχι στα καταστήματα εστίασης; Επειδή δεν έγινε αυτό με τα μηχανήματα καθαρισμού αέρα, οι συνάδελφοι προμηθεύονται σόμπες για τους εξωτερικούς χώρους».

Πόσο κοστίζει όμως μια σόμπα; Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κουράσης εξηγεί: «Το μέσο κόστος αγοράς ενός τέτοιου θερμαντικού μηχανήματος κυμαίνεται μεταξύ 200-250 ευρώ. Το πρόβλημα είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας τέτοιων θερμαντικών μηχανημάτων. Είτε λειτουργούν με ρεύμα είτε με αέριο, οι συσκευές αυτές είναι πολύ ενεργοβόρες. Αν το κάθε μηχάνημα λειτουργήσει για κάποιες ώρες την ημέρα, το κόστος φτάνει στα 20 ευρώ. Είναι λογικό οι επιχειρηματίες να προσπαθούν να βρουν τρόπους να περιορίσουν την πτώση του τζίρου, η οποία έρχεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This