Καταγγελία για μετατροπή των ντελιβεράδων σε «εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα»

Συγκεκριμένη επιχείρηση προωθεί 6μηνες συμβάσεις τύπου «freelancer» για τους διανομείς, που την απαλλάσσουν από ασφαλιστικές εισφορές και Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Must Read

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προέβη το βράδυ της Πέμπτης το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής, υποστηρίζοντας πως εργαζόμενοι που δουλεύουν ως διανομείς για λογαριασμό του «e-food», είναι, πλέον, αντιμέτωποι με το δίλημμα ή να βρεθούν στην ανεργία, είτε να αναγκαστούν να δουλεύουν με μια σύμβαση που «επιφέρει πλήγμα σε στοιχειώδη δικαιώματά τους».

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η λήξη των συμβάσεών τους αξιοποιείται από την εργοδοσία ως εργαλείο ώστε «να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων». Έτσι, «η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλημμα ή άνεργος ή “συνεργάτης”», προωθώντας 6μηνες συμβάσεις τύπου «freelancer», που απαλλάσσουν την εργοδοσία «από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα» και καθιερώνουν την πληρωμή «με το κομμάτι».

  • Δείτε το μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς της εταιρείας:

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη στιγμή που αναρτήθηκε στα social media το εν λόγω μήνυμα, το Twitter πήρε «φωτιά», με το hashtag #cancel_efood που δημιουργήθηκε για την περίσταση, να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές…

  • Δείτε την ανάρτηση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This