Παλιννοστούντες: Χιλιάδες οικογένειες Ποντίων κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, λόγω δυσβάσταχτων χρεών (video)

Στεγαστικά δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου που δόθηκαν σε χιλιάδες Πόντιους που εγκατέλειψαν την πρώην Σοβιετική Ένωση για χάρη της «μαμάς πατρίδας», πλέον φαίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν

Must Read

Αντιμέτωποι με τις ασφυκτικές πιέσεις των τραπεζών και των εισπρακτικών βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες οικογένειες παλιννοστούντων σε ολόκληρη τη χώρα, κινδυνεύοντας άμεσα να χάσουν τα σπίτια τους.

Άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ, ή και με κανένα απολύτως έσοδο, καλούνται να βρουν μέσα σε λίγες ημέρες 15.000-20.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν την έξωση από τις φτωχικές κατοικίες που απέκτησαν επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Άτομα μεγάλης ηλικίας, άρρωστα ή/και με ειδικές ανάγκες, οικογενειάρχες που ολημερίς ψάχνουν να βρουν ένα μεροκάματο για να ταΐσουν τα παιδιά τους, παίρνουν σωρηδόν ειδοποιητήρια ότι πρέπει να αποπληρώσουν εφάπαξ τα στεγαστικά τους δάνεια, τα οποία τους δόθηκαν πριν χρόνια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αλλιώς θα χάσουν τα σπίτια τους.

Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, η αγάπη για την Ελλάδα έκανε χιλιάδες Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση να αφήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα σπίτια τους, τις δουλειές τους και τις αναμνήσεις τους στους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στη «μαμά πατρίδα».  Ρίχτηκαν με όρεξη στη δουλειά και έμαθαν να παλεύουν καθημερινά με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες.

Η πολιτεία ήταν που τούς ώθησε να πάρουν δάνεια

Η οικονομική κρίση, όμως, τους λύγισε. Η ανεργία και το πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημά τους δεν τους επέτρεψε να φανούν συνεπείς στην υποχρέωσή τους να αποπληρώσουν το στεγαστικό δάνειο. Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με το χειρότερο πρόσωπο της αναλγησίας της πολιτείας, η οποία, ουσιαστικά, ήταν που τούς ώθησε να πάρουν τα δάνεια.

Με την ίδια περηφάνια που έμαθαν να παλεύουν, αντιμετωπίζουν και αυτήν τη δυσκολία. Δε ζητούν να τους χαριστεί τίποτα. Αναγνωρίζουν το χρέος τους και το μόνο που ζητούν από την Πολιτεία, είναι να γίνει μία ρύθμιση σε λογικά επίπεδα, ώστε να μπορούν να το αποπληρώσουν.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This