Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Ματθαίου που σκοτώθηκε στην άσφαλτο – Με ριζίτικα ο αποχαιρετισμός (video)

«Χρειάζονται ασφαλή μέρη να μπορούν να πάνε να εκτονώσουν το άμυαλο κεφάλι τους» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου μαθητή

Must Read

Κεφάλια σκυφτά, νέα παιδιά μαυροντυμένα και δάκρυα στα μάτια για τον άδικο χαμό του 17χρονου Ματθαίου. Στο χωριό του προφήτη Ηλία της Κρήτης, γονείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον 17χρονο που ήταν συνοδηγός στη μοιραία μηχανή που οδηγούσε ο 21χρονος Έντι, όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε κολώνα.

Συμμαθητές και φίλοι τους, αποχαιρέτησαν τα δυο παιδιά με ριζίτικα, ενώ άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο στο Γαζί Ηρακλείου.

Ο πατέρας του Ματθαίου με πόνο και αγανάκτηση μίλησε για τον χαμό του παιδιού του και τόνισε ότι του είχε πει πολλές φορές να προσέχει: «Τι να του πεις; Δηλαδή του παιδιού, τι να του πεις; Φεύγει από το σπίτι σου, θα το ακολουθείς από πίσω να του πεις “μη πηγαίνεις πάνω στο μηχανάκι;”. Εγώ στο παιδί μου του έλεγα “ξέρεις κάτι; Πάντα κράνος και δεν θα μπαίνεις σε ξένα μηχανάκια. Αν κι εφόσον το μηχανάκι μας, θα το φέρνεις 10 η ώρα στο σπίτι”. Όταν το έπαιρνε. Αλλά από εκεί και μετά; Πάρε έναν λαγό και βάλ’ τον σ’ ένα κλουβί. Σε 10 λεπτά έχει σκοτωθεί. Γίνεται;» είπε στο Live-News.

Δείτε επίσης: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 17χρονου Ματθαίου – Tο τάμα του αδελφού που στοίχειωσε μια οικογένεια

O πατέρας του αδικοχαμένου μαθητή αναφέρει ότι τα νέα παιδιά χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον για να εκτονωθούν: «Τ’ ακούω συνεχώς και φωνάζουν και τα παιδιά. Φωνάζουν “θέλουμε κάτι. Δεν θέλετε να τρέχουμε στους δρόμους; Φτιάξ’ τε μας κάτι”. Του δώσανε κάπου να πάει; Να πάνε να ανοίξουνε λοιπόν, τη μουσική τους, ν’ ανοίξουν το γκάζι γιατί θέλουν να ακούσουν το μηχανάκι, κάτι να μπορούν τα παιδιά να εκτονώνονται. Γιατί κι αυτά έχουν ένα χόμπι. Να μπορούν να πάνε να εκτονώσουν το άμυαλο κεφάλι τους» δήλωσε πικραμένος ο πατέρας που θρηνεί το παιδί του.

Ο ίδιος πριν από 20 χρόνια, είχε χάσει σε τροχαίο τον αδερφό του και είχε αποφασίσει να δώσει το όνομά του στον γιο του. 20 χρόνια μετά, η οικογένεια βιώνει τον ίδιο πόνο.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του 17χρονου, τα παιδιά σήμερα δεν έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά και αντίληψη: «Το δίπλωμα δεν είναι το πρόβλημα. Πήρα το δίπλωμα. Και που πήρα το δίπλωμα; Θα μου σώσει τη ζωή; Αφού λοιπόν, δεν υπάρχει παιδεία στο να μάθει τα παιδιά να οδηγούν όπως πρέπει να οδηγούν, τι θα κάνει το δίπλωμα; Το πρόβλημα είναι τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι. Η αστυνομία νωρίτερα είχε πιάσει το… προηγούμενο τον έπιασε για δίπλωμα και τι έγινε; Το άλλο θύμα… Αν τα παιδιά τα βάζαμε στην διαδικασία να οδηγούν από πιο μικρά όμορφα κι ωραία, δεν θα υπήρχαν αυτά τα θέματα» πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Ματθαίου.

Σημειώνεται ότι η σορός του 21χρονου μεταφέρθηκε σήμερα στην Αλβανία προκειμένου να θαφτεί δίπλα στον πατέρα του. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This