Μίνι lockdown στη Βόρεια Ελλάδα; «Κοκκίνισαν» Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα

Οι ειδικοί λένε να πάμε σε νέα μέτρα, την ώρα που ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα ληφθούν

Must Read

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας καθώς αυξάνονται οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο», με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέα μέτρα, και τον Θάνο Πλεύρη να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν…

Η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο». Οι περιφέρειες της Καστοριάς, της Ξάνθης και της Δράμας, ενώ στο «κόκκινο» παραμένουν και οι περιφέρειες Πιερίας, Ημαθίας, Πρέβεζας, Καβάλας και Αργολίδας.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθηθεί η… πεπατημένη, που πρωτοξεκίνησε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τη Μύκονο. Στις παραπάνω περιοχές, όλα δείχνουν πως από το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στις 06:00 θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 πμ έως τις 06:00 πμ και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο.

Και μπορεί, ο υπουργός Υγείας να έβαλε για την ώρα στον «πάγο» τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, ωστόσο μερίδα ειδικών κρούει «καμπανάκια» και ζητά άμεσα lockdown.

«Lockdown τώρα στη Βόρεια Ελλάδα» λένε οι ειδικοί

«Να παρθούν σοβαρά μέτρα τώρα. Ακόμα και lockdown στα μέρη που κινδυνεύουν τώρα. Να γίνει τώρα στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν μάθαμε από πέρυσι το παράδειγμα; Πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο ιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης για την επέλαση του κορωνοϊού που έχει αρχίσει να ανησυχεί ειδικούς και κυβέρνηση.

«Προφανώς θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας, θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό που ζήσαμε πέρυσι στη βόρεια Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Παυλάκης, και έκρουσε κι από την πλευρά του τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού στην ευρύτερη περιοχή.

Την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα υπογράμμισε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Αλλιώς το lockdown θα είναι μονόδρομος» πρόσθεσε. Τόνισε δε ότι «δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει πρόβλημα, αλλά και οι όμορες περιοχές».

«Χτες περάσαμε μια τραγική μέρα. Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής. 22 κλίνες εντατικής γεμάτες. Δώσαμε μάχη να σώσουμε δύο ασθενείς, ανεμβολίαστοι και αυτοί. Είμαστε στην αρχή. Σας είπα πριν από ένα μήνα και δέχτηκα και σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση, ότι είδα τον εφιάλτη. Τώρα τον βιώνουμε. Δυστυχώς δεν συμμορφώνονται οι συμπολίτες μας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα» δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα σχολείων

Την ίδια ώρα, τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείων λόγω νόσησης μαθητών από κορωνοϊό είναι γεγονός και βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης – Συκεών.

Σε δύο τμήματα νόσησε πάνω από το 50% των μαθητών… Με βάση το πρωτόκολλο του 50% +1 μαθητής, αμέσως η λειτουργίας τους ανεστάλη και η διδασκαλία θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This