Νίκος Κουλούσιας: Ο σεφ των celebrities Νίκος Κουλούσιας ετοιμάζει συνταγές με κώδικα Μπράιγ!

Το κουνέλι στιφάδο που έφτιαξε για τον Πούτιν, και οι 650 καλεσμένοι στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν!

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Τα μάτια των συνανθρώπων μας που είτε γεννήθηκαν τυφλοί είτε έχασαν την όρασή τους σε τρυφερή ηλικία φιλοδοξεί να γίνει ο Κοζανίτης σεφ των celebrities Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος ετοιμάζει αυτήν την περίοδο συνταγές μαγειρικής με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Μπράιγ!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ο ταλαντούχος σεφ, ο οποίος κατάφερε με το ταλέντο του να κερδίσει την προτίμηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και να επιμεληθεί το μενού του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μάρκλ, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρώην Οίκο Τυφλών, νυν Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη καθοδήγηση για την επίτευξη του στόχου του.

«Αυτήν τη στιγμή μιλάμε με τον Οίκο Τυφλών της Θεσσαλονίκης, ώστε να μας καθοδηγήσουν. Η ιδέα για τη δημιουργία συνταγών με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Μπράιγ ξεκίνησε σε ένα εστιατόριο, όπου είχα πάει για να γευτώ κάτι. Εκεί, είδα δύο πελάτες οι οποίοι, όπως διαπίστωσα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο τράβηξε την προσοχή μου μία παίκτρια ενός ριάλιτι ξένης παραγωγής. Η κοπέλα ήταν τυφλή και μαγείρευε. Βλέποντάς την αναρωτιόμουν πώς ένας άνθρωπος με αυτό το πρόβλημα μπορεί να ακολουθήσει μία συνταγή από τον μέντορά της» ανέφερε ο Νίκος Κουλούσιας, μιλώντας στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Λόγω όλων των παραπάνω, αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο και ανακάλυψα πως δεν υπάρχουν συνταγές γιʼ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να κάνουν ένα απλό πιάτο. “Ποιοι είμαστε εμείς που εμποδίζουμε το όνειρό τους;” σκέφτηκα. Ετσι, πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω αυτό το δύσκολο εγχείρημα».

Σύμφωνα με τον Νίκο Κουλούσια, οι συνταγές που σκοπεύει να εκδώσει δεν θα βασίζονται στην υψηλή γαστρονομία, αλλά θα είναι απλές και εμπνευσμένες, ώστε να μπορούν όλοι να τις ακολουθήσουν: «Δεν υπάρχουν συνταγές υψηλής γαστρονομίας για εμένα. Το πού θα τις φτάσει ο κάθε φίλος συνάδελφος είναι στο χέρι του. Οι συνταγές που ετοιμάζω θα είναι απλές σπιτικές συνταγές, τις οποίες θα μπορεί ο κάθε άνθρωπος να τις εκτελέσει, είτε αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης είτε όχι» κατέληξε ο ανήσυχος σεφ με τις έντονες ευαισθησίες.

Ενα διαρκές ταξίδι

Ο σεφ των celebrities πραγματοποιεί πολύ συχνά ταξίδια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και έχει μαγειρέψει στο παρελθόν για μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφαγε από τα χέρια του… κουνέλι στιφάδο! Επίσης, πριν από τρία χρόνια ήταν στην πολυπληθή ομάδα που επελέγη για να ετοιμάσει το πριγκιπικό δείπνο στον πολυσυζητημένο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν. Εκείνη τη βραδιά, την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ ο βραβευμένος Ελληνας σεφ, μαγείρεψε ούτε λίγο ούτε πολύ για 650 υψηλούς προσκεκλημένους!

«Η ζωή μου είναι ένα ταξίδι. Αλλωστε, έτσι μαθαίνεις και διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες από όλον τον κόσμο. Βέβαια, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μας “φρέναρε” η πανδημία, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουμε στα κανονικά. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Λονδίνο για νέες γαστρονομικές περιπέτειες, καινούργιες τάσεις που θα μπορέσω να τις μεταφέρω στην Ελλάδα» τόνισε και κατέληξε με την εξής φράση: «Είναι πολλά τα σχέδιά μου για το άμεσο μέλλον, δεν σταματάνε ποτέ. Αυτήν τη στιγμή, όμως, προέχει η έκδοση Μπράιγ και μετά… έχει ο Θεός»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This