Μητσοτάκης-Μακρόν: «Θέλουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα αμφοτέρων των κρατών μας»

Ανακοινώθηκε κι επισήμως η αγορά από την Ελλάδα τριών φρεγατών Belharra με δυνατότητα προμήθειας για ακόμα μία.

Must Read

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν τις πολθαναμενόμενες ανακοινώσεις για την ιστορική αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Για ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας με αυτή τη συμφωνία έκαναν λόγο και οι δύο ηγέτες, ενώ επεσήμαναν πως ενισχύεται παράλληλα και το NATO. «Δομικής φύσεως συνεργασία», τη χαρακτήρισε ο Μακρόν.

Σαφής ήταν ο αποδέκτης των μηνυμάτων που θέλησε να στείλει ο Γάλλος Πρόεδρος: «Είναι καθήκον μας ως Ευρωπαίοι να δείξουμε αλληλέγγυοι σε κάθε κράτος μέλος. Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή … Έχουμε δικαίωμα να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εξασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα και να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε περίπτωση επίθεσης, εισβολής …  Οι Ευρωπαίοι πρέπει να βγουν από την αφέλεια. Να δείχνουμε ότι έχουμε τη βούληση και την ικανότητα να αμυνόμαστε. Θέλουμε να μας σέβονται».

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά ότι η Γαλλία στάθηκε δίπλα της τις δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού του 2020», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Φλοράνς Παρλί και Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες για λογαριασμό των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών.

Ανακοινώθηκε κι επισήμως η αγορά από την Ελλάδα τριών φρεγατών Belharra με δυνατότητα προμήθειας για ακόμα μία.

Μακρόν: «Θέλουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα αμφοτέρων των κρατών μας»

«Υπέγραψα μόλις τώρα μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία για την άμυνα και την ασφάλεια, που είναι απαύγασμα μιας εργασίας από τον Ιούλιο του 2018 και κυρίως καρπός των τελευταίων 18 μηνών που οδήγησαν τη Γαλλία να δεσμευτεί στο πλευρό σας το καλοκαίρι του 2020» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση σε Άμυνα και Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας.

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι το περασμένο καλοκαίρι «εντατικοποιήσαμε τη συνεργασία που καταλήγει στη συμφωνία να δυναμώσουμε και να εντατικοποιήσουμε τη συνεργασία μας στη βάση των κοινών μας συμφερόντων».

Πρόσθεσε επίσης ότι «θέλουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα αμφοτέρων των κρατών μας, προωθώντας την ασφάλεια και την σταθερότητα στις κοινές μας περιοχές».

Ο Μακρόν έκανε λόγο για εμβάθυνση της συνεργασίας στα στρατηγικά διακυβεύματα στο στρατιωτικό κομμάτι, κάτι που μεταφράζεται -όπως είπε- από την ελληνική απόφαση να αποκτήσει τα αεροσκάφη Rafalle και την απόφαση να αποκτήσει τρεις φρεγάτες τύπου Belharra που θα κατασκευαστούν στη Γαλλία.

«Αυτή η συνεργασία εγγράφεται στο αμοιβαίο σχέδιο των δικών μας δεσμεύσεων στο επίπεδο ΕΕ και ΝΑΤΟ επεκτείνοντας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις για την προστασία της δικής μας περιοχής επ’ ωφελεία της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» ανέφερε ο Γάλλος.

«Η συμφωνία συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή ανεξαρτησία, στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας και στην παγκόσμια ειρήνη» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία αυτή δεν έχει κανένα προϊστάμενο διότι μιλάμε για μια ειρήνη κοινή. «Πρέπει να πω ότι έχουμε ένα κοινό όραμα, αυτό των κοινών μας συμφερόντων και της σταθερότητας. Μια βούληση να δράσουμε και να συνεργαστούμε από κοινού. Αυτή η συνεργασία εγγράφεται στην πίστη που έχουμε από κοινού στη μάχη μας επ’ ωφελεία ενός ευρωπαϊκού αγαθού».

Ο κ. Μακρόν τόνισε επίσης: «Επιπλέον πρέπει να τονίσω την έκθεση που εγκαινιάσαμε χθες. Η Ελλάδα είχε πολιτισμό πριν γίνει έθνος, και μας επέτρεψε να είμαστε ο κόσμος που είμαστε. Η Ελλάδα είναι το κράτος που εδώ και δυο αιώνες μπόρεσε να ακολουθήσει ένα ανείπωτο μονοπάτι, εκείνο της ανεξαρτησίας και να είναι μέρος της καρδιάς της Ευρώπης. Εδώ και αιώνες η Γαλλία έδωσε τη δική της μάχη για τα ιδανικά της απελευθέρωσης της Ελλάδας και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί πρόκειται για κάτι υπαρξιακό για το δικό σας λαό και για το δικό μας. Για όλους αυτούς τους λόγους η συνεργασία αυτή είναι συνεκτική με τις βαθιές μας δεσμεύσεις, και πιστεύω ότι στη δική μας ήπειρο αυτό απαιτείται και για τα επόμενα έτη».

Τέλος ο κ. Μακρόν εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη. «Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό σας, όπως το καλοκαίρι πριν από ένα χρόνο, όπως με τις φωτιές, και ξέρω ότι θα φύγετε για την Κρήτη όπου υπάρχει ένας σεισμός, παρακαλώ δεχθείτε την αλληλεγγύη μας για ακόμη μια φορά».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι μια χειρονομία για να καταλαγιάσει την κρίση με της ΗΠΑ ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Αυτό που υπογράφουμε είναι μια στρατηγική συμφωνία δική μας. Μίλησα με τον κ. Μπάιντεν και εκφράστηκα επ αυτού σε σχέση με το αυστραλιανό σύμφωνο. Η επιλογή της Αυστραλίας δεν αλλάζει τίποτα στην στρατηγική της Γαλλίας στον Ειρηνικό. Έχουμε πολλούς εταίρους στην περιοχή, και η Γαλλία είναι μια δύναμη στην περιοχή αυτή ανεξάρτητα από κάθε σύμβαση. Έχουμε πολλούς Γάλλους στην περιοχή, και επίσης 8.000 στρατιώτες. Η επιλογή της Αυστραλίας με κάποιες συνέπειες που θα δούμε τις εβδομάδα που ακολουθούν, δεν έχει αντίκτυπο στην Ινδοειρηνική στρατηγική της Γαλλίας. Αυτή η στρατηγική εκφράστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η σύμβαση με την Αυστραλία ήταν μια εμπορική συμφωνία που ανήκε στους επικεφαλής των αντίστοιχων υπουργείων, υπήρχε όμως η κατασκευή υποβρυχίων στην Αυστραλία για τους Αυστραλούς. Οι επιπτώσεις για τη Γαλλία περιορίζονται σε κάποιες εκατοντάδες θέσεις μηχανικών».

Ο κ. Μακρόν ανέφερε ακόμη ότι ανεξάρτητα από αυτό το θέμα «αυτό που υπογράφουμε σήμερα είναι μια δομικής φύσεως συνεργασία που είναι σε απόλυτη συνοχή με αυτό που είμαστε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπήρχαν συνέπειες μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσφατης κρίσης, εάν είναι εφικτή μια συμφιλίωση και επίσης εάν φοβάται ότι η σημερινή συμφωνία που «ανακοινώθηκε σε ένα πλαίσιο εντάσεων με Τουρκία» θα έχει επίπτωση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Μακρόν απάντησε αρχικά ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο με τις ΗΠΑ. «Θα φύγει ο πρέσβης μας αύριο για τις ΗΠΑ με βάση την εντολή να υπάρξουν οι συνθήκες μιας εκ νέου δέσμευσης. Θα υπάρξουν ανταλλαγές απόψεων με τον κ. Μπάϊντεν στα μέσα Οκτώβρη για να δούμε τις συνθήκες που θα υπάρχουν», είπε.

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτηση απάντησε: «Δεν έχω την αίσθηση ότι το καλοκαίρι του 2020 η Ελλάδα έδειξε πολεμοχαρή στάση στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε κράτος μέλος. Αυτό κάναμε πέρσι το καλοκαίρι, αυτό κάνουμε με αυτή τη συνεργασία».

Ο κ. Μακρόν είπε επίσης για τη συνεργασία με την χώρα μας ότι «η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή σε μια περιοχή που πλήττεται και όπου έχει υψηλό ενεργειακό γεωπολιτικό ρόλο. Βοηθάμε την Ελλάδα να εξοπλιστεί για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της, και συνεργαζόμαστε για να την προστατεύσουμε σε περίπτωση επίθεσης και εχθρικής ενέργειας. Έτσι πιστεύω εγώ τη συνεργασία».

Τέλος ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε συνολικά στη στάση των Ευρωπαίων έναντι των ΗΠΑ και είπε τα εξής: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να βγούνε απ΄ την αφέλεια. Γιατί όταν υφιστάμεθα πίεση από δυνάμεις που σκληραίνουν τη στάση τους, θα πρέπει να δείχνουμε ότι έχουμε τη βούληση να αμυνόμαστε. Να μην οδηγούμαστε σε κλιμακώσεις αλλά να μαζεύονται. Οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι και θα παραμείνουν. Αλλά πρέπει αν δούμε ότι εδώ και 10 χρόνια οι ΗΠΑ ασχολούνται με τα του οίκου τους και έχουν δικά τους συμφέροντα με την Κίνα και τον Ειρηνικό. Δικαίωμα τους. Αλλά πρέπει να πω ότι θα κάναμε ένα σοβαρό λάθος εάν δεν θέλαμε να δούμε τις συνέπειες και να αντλήσουμε τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Με την ίδια ενάργεια πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτό».

Μητσοτάκης: «Ιστορική μέρα»

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία, γιατί με τον Πρόεδρο Μακρόν αποφασίσαμε την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μας, διευρύνοντας παράλληλα την διάθεση των κρατών μας για συμπαράταξη, για αμοιβαία συνδρομή και για κοινή δράση σε όλα τα πεδία», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του για τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας και την αγορά φρεγατών Belharra.

Και συνέχισε: «Η υπογραφή της συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια δεν αποτυπώνει μόνο αλλά ενισχύει μια πραγματικότητα η οποία είναι γνωστή σε όλους πως οι δύο χώρες μας Ελλάδα και Γαλλία έχουν ήδη αναπτύξει μια πολύ ισχυρή συμμαχική σχέση που ουσιαστικά υπερβαίνει τις υποχρεώσεις της μίας έναντι της άλλης στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

«Μάλιστα οι τομείς της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος αλλά δεν εξαντλούν σε καμία περίπτωση αυτή τη συνεργασία… Οι κοινές προσπάθειές μας ανέδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση στο ευαίσθητο οικοσύστημα της κοινής μας θάλασσας, της Μεσογείου» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Διαχρονικά η Ελλάδα και η Γαλλία, η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν δεσμούς τους οποίους διαπερνούν κοινές αξίες. Η πίστη στην ελευθερία στη δημοκρατία, στο κράτος δίκαιου στα ανθρώπινα δικαιώματα και ασφαλώς ο σεβασμός και η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και ιδίως της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να εδραιώσει αυτή την κοινή συνετή πορεία. Αποτελεί όμως και μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών στην ήπειρο μας. Γιατί Ελλάδα και Γαλλία κάνουν σήμερα ένα πρώτο τολμηρό βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. Με τον Πρόεδρο Μακρόν έχουμε το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη των αναγκαίων αμυντικών δυνατοτήτων και τις ικανότητες της αυτόνομης απόκρισης της Ευρώπης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης επισήμανε «η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την αυτοδύναμη και ισχυρή Ευρώπη του μέλλοντος. Μια Ευρώπη που όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος θα μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα στην ευρύτερη γειτονιά της, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, στο Σαχέλ. Μια Ευρώπη που διαθέτει τα μέσα, τη βούληση και την επιρροή ώστε να εγγυάται την ειρήνη και την πρόοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, μια Ευρώπη που επιτέλους θα ευθυγραμμίσει (σ.σ. της μόδας η λέξη…) την γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη».

«Και ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της νέας στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας -Γαλλίας μετά τα 24 μαχητικά Rafale της πολεμικής αεροπορίας ανακοινώνω ότι η χώρα μας αποκτά και τρεις νέες γαλλικές φρεγάτες Belharra για το πολεμικό μας ναυτικό, με δυνατότητα να προμηθευτεί ακόμη μια. Η βούλησή μου να εξοπλιστεί ο ελληνικός στόλος με σύγχρονες γαλλικές φρεγάτες έχει προφανώς κίνητρο εθνικό καθώς θωρακίζει την πατρίδα μας, έχει όμως και κίνητρο ευρωπαϊκό αφού ενισχύει την κοινή μας αμυντική βιομηχανία» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η επιλογή αυτή έχει και έναν χαρακτήρα ευρωατλαντικό γιατί αφορά δύο εταίρους στην ΕΕ αλλά και δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ. «Και μια Ευρώπη η οποία ενισχύει την άμυνά της ενισχύει εντέλει και την ίδια της διατλαντική συμμαχία» είπε.

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι η σύνδεση των δύο χωρών διατρέχει τους αιώνες αλλά και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, «γιατί αυτός όπως πολύ ωραία το ανέφερες και εσύ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα θεμέλια της αρχαίας ελληνικής σκέψης. Ούτε όμως και να αναπτυχθεί χωρίς τον γόνιμο άνεμο του γαλλικού διαφωτισμού» είπε.

Επιπλέον τόνισε ότι «έχει τον δικό του ξεχωριστό συμβολισμό το γεγονός ότι υπογράφουμε τώρα αυτή τη σημαντική συμφωνία 200 χρόνια μετά την έναρξη του αγώνα για να γίνει η πατρίδα μου ελεύθερο κράτος, ένας αγώνας που δεν θα είχε ευτυχή κατάληξη χωρίς την στήριξη και της Γαλλίας».

Σε ερώτηση για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία έχει ξεκινήσει να αποκτά πραγματικό περιεχόμενο. Και με την ευκαιρία της γαλλικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω και στα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρώπη έχει την υποχρέωση να έχει τη δυνατότητα αυτοτελώς να υπερασπιστεί τα δικά της εθνικά και γεωγραφικά υπευρωπαϊκά συμφέροντα. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο εάν αναπτύξει τη δυνατότητα να μπορεί να επιχειρεί χωρίς κατά ανάγκη να προσβλέπει εάν το κρίνει η ίδια απαραίτητο στη συνδρομή του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών. Και βέβαια επιλογές όπως η σύναψη αυτής της εταιρικής στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας κινούνται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. Διότι ενισχύοντας την αμυντική μας συνεργασία, προωθώντας τη διαλειτουργικότητα, αγοράζοντας ουσιαστικά ευρωπαϊκά οπλικά συστήματα ακριβώς αυτή την κεντρική στρατηγική επιλογή υπηρετούμε και για αυτό και είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι σε διμερές επίπεδο, Ελλάδα και Γαλλία κάνουν ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, ανοίγοντας προφανώς τον δρόμο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μπορούν να συμμετέχουν σε ένα σχήμα πιο ενισχυμένης αμυντικής συνεργασίας, εφόσον αυτές το επιλέξουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα δεν ανταγωνίζεται σε καμία περίπτωση τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, διότι η ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων υπηρετεί συνολικά την στρατηγική της χώρας εντός της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

«Θέλω να θυμίσω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός των επόμενων εβδομάδων η Ελλάδα θα υπογράψει μια πενταετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας έτσι το πλαίσιο συνεργασίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Επιλέξαμε τις γαλλικές φρεγάτες διότι αυτή ήταν και η τελική εισήγηση του πολεμικού μας ναυτικού. Διότι κρίναμε ότι στην παρούσα συγκυρία το πλοίο αυτό καλύπτει και με το παραπάνω τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και βέβαια θέλω να προσθέσω ότι υπάρχουν και πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς Γαλλίας για παράδοση των πλοίων αυτών εντός των χρονοδιαγραμμάτων που το ελληνικό ναυτικό είχε θέσει. Και βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα, παρά το ότι τα πλοία αυτά θα χτιστούν σε γαλλικά ναυπηγεία, να υπάρχει σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία, έτσι ώστε να μπορέσει και η ελληνική αμυντική βιομηχανία να προσφέρει σε αυτή την πολύ σημαντική αγορά την οποία κάνει η χώρα. Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δούμε αυτή τη συνεργασία ως αντιστάθμισμα άλλων σχέσεων που έχει η χώρα. Όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος, Ελλάδα και Γαλλία έρχονται από μακριά και θα πορευθούν μαζί για πολλές δεκαετίες ακόμη στο μέλλον. Η Ελλάδα δεν ξεχνά ότι η Γαλλία στάθηκε δίπλα μας τις δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού του 2020 και πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας έρχεται ως το απολύτως λογικό επιστέγασμα μιας σχέσης δύο χωρών με μεγάλο πολιτικό, ιστορικό, πολιτιστικό βάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This