Και δεύτερος εισαγγελέας ζητά συμπληρωματική ανάκριση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Προτείνει να καταθέσουν λιμενικός και Αμερικανός δημοσιογράφος

Must Read

Μετά τον Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά να διενεργηθούν συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις σχετικά με την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά του φορτίου του 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Η κυρία Παπαδοπούλου έκρινε πως πρέπει να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από δύο πρόσωπα. Τον λιμενικό που είχε χειριστεί την υπόθεση και Αμερικανό δημοσιογράφο που κατονόμαζε σε ρεπορτάζ του τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως συνεργάτη του καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την μεταφορά του «λευκού θανάτου», με βάση όσα του έγραψε ο καταζητούμενος Τούρκος αποστολέας και παραλήπτης των ναρκωτικών Σερίφ Ζιντάστι.

Πρόκειται για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Alexander Clap ο οποίος σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020, φέρεται να αντάλλαξε email με τον Ζιντάστι, στα οποία ο Τούρκος μεγαλέμπορος ναρκωτικών του ανέφερε πως ο Γιαννουσάκης δεν δρούσε μόνος του, αλλά πίσω του ήταν ένας Έλληνας τον οποίο αποκαλούσαν «Shishko» (σ.σ. «χοντρός» στα τουρκικά), τον οποίο συνάντησε μία φορά, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014, στο Ντουμπάι, λίγες εβδομάδες πριν αναχωρήσει το «Noor 1» με την ηρωίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αμερικανός δημοσιογράφος έστειλε στον Ζιντάστι πολλές φωτογραφίες μεγαλόσωμων Ελλήνων με μούσια, ζητώντας τον να αναγνωρίσει τον άνθρωπο που γνώρισε ως «Shishko».

Η φωτογραφία που του έστειλε πίσω, ήταν αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη… Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Αλεξάντερ Κλαπ ήταν φιναλίστ στο Breakthrough Award 2021 του ιδρύματος Pulitzer.

Μετά τον κ. Τσορμπατζόγλου και η Εισαγγελέας Β. Παπαδοπούλου, προτείνει να προσκομίσει ο Αμερικανός δημοσιογράφος τα επίμαχα email του Ζιντάστι και οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτει σχετικά με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να καταθέσει και ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Κατσούλης ο οποίος ήταν επικεφαλής στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1» και βασικός μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενο τον Γιαννουσάκη, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στην Φιλοθέη, μεταφέρθηκε πάνω από ένας τόνος ηρωίνης από το «Noor 1».

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019, ο Γ. Κατσούλης πήρε μετάθεση από τον Πειραιά στη Ραφήνα… Εξάλλου, ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης που είχε λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από τον Ευθ. Γιαννουσάκη ως προς τα επίμαχα εμβάσματα που κατέληξαν στον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω εταιρειών και συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη, πήρε δυσμενή μετάθεση μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Λιμενικό Σώμα και τέθηκε σε… διαθεσιμότητα, με βάση καταγγελία του εφοπλιστή.

Τώρα η εισαγγελική λειτουργός, όπως και ο κ. Τσορμπατζόγλου ζητούν να καταθέσει ο λιμενικός αλλά και ο Αμερικανός δημοσιογράφος που καταγγέλλει ευθέως στο ρεπορτάζ του τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εισαγγελική πρόταση υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και σε μία εκ των προέδρων Βασιλική Παπιγκιώτη και Μαρία Σκουλάξινου, η οποία θα ορίσει εισηγητή για την υπόθεση της διαφωνίας Ανακριτή-Εισαγγελέα, κρίνοντας αν θα πρέπει να γίνουν οι συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις, όπως προτείνουν οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ή αν η δικογραφία θα καταλήξει στο αρχείο, όπως ζητά ο απερχόμενος Ανακριτής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This