Δικηγόρος οικογένειας μικρού Μάριου: «Στη σωστή κατεύθυνση» η παρέμβαση του ΥΠΟΙΚ

«Αποκαθιστά, σε σημαντικό βαθμό, την εμπιστοσύνη μας στο κράτος δικαίου»

Must Read

Θετικά είδε ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του δημοτικού του σχολείου στο Μενίδι, την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών να παραπεμφθεί το θέμα της αποζημίωσης που επιδικάστηκε στην οικογένεια και την αίτηση του Δημοσίου να αναιρεθεί η απόφαση, στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση.

«Με ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης ενημερωθήκαμε για την ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση του Μάριου Σουλούκου. Η ανακοίνωση που κινείται στη σωστή κατεύθυνση ικανοποιεί την οικογένεια του μικρού Μάριου και αποκαθιστά, σε σημαντικό βαθμό, την εμπιστοσύνη μας στο κράτος δικαίου», αναφέρει σχετική δήλωση του κ. Μαντά.

Θυμίζουμε ότι στη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το Ελληνικό Δημόσιο ζητούσε να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση με την οποία επιδικάσθηκε στην οικογένεια του Μάριου αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ (130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 ευρώ στην αδερφή, 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από τις δύο γιαγιάδες και ένα παππού).

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα επανεξετάσει, εάν θα παραιτηθεί ή όχι από την έφεση έτσι ώστε να μπορεί να λάβει η οικογένεια Μάριου την αποζημίωση που τις έχει ήδη επιδικαστεί.

Η οικογένεια του Μάριου είχε προτείνει να παραιτηθεί από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου (της αποζημίωσης που επιδικάστηκε), προκειμένου να μην προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο. Το Νομικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία (6-5) απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του Μάριου και έτσι χθες στήριξε την έφεσή του ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This