Αρκαλοχώρι: Αφήνουν έξω στο κρύο τους ανεμβολίαστους σεισμοπαθείς!

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστό χώρο! -«Εμείς τι θα κάνουμε; Πού θα πάμε; Θα μείνουμε στο κρύο και την παγωνιά;» λένε απελπισμένοι

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τιμωρητική αναλγησία στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους να θάβονται κάτω από μπάζα και συντρίμμια μετά τον ισχυρό σεισμό που γκρέμισε το Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Όπως έγινε γνωστό, αρμόδιοι φορείς αντί να προσφέρουν δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής στους σεισμοπαθείς που μένουν εδώ και μέρες σε σκηνές, ετοιμάζονται μετά τις διαμαρτυρίες των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που κοιμούνται έξω στο κρύο, να τους φιλοξενήσουν μέσα σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Ωστόσο όπως έκαναν γνωστό, μέσα στο κλειστό γήπεδο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί! Δεν φτάνει που η κυβέρνηση αδιαφορεί για το δράμα αυτών των ανθρώπων που δεν έλαβαν ούτε κουβέρτες το πρώτο βράδυ που έμειναν σε σκηνές, τώρα υποτίθεται νοιάζεται για την υγεία τους και προσπαθεί να τους προστατέψει από τον κορωνοϊό. Τους εμβολιασμένους μόνο, οι ανεμβολίαστοι που είναι και απροστάτευτοι έναντι του ιού, μπορούν να μείνουν έξω στο ψύχος και αν πάθουν και πνευμονία, εκείνοι  θα είναι υπεύθυνοι…

Μάλιστα, σύμφωνα με το cretapost, οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν μέσα στο κλειστό γήπεδο μόνο εάν προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους και πριν την είσοδό τους υποβληθούν σε rapid test!

Κραυγή αγωνίας από τους σεισμόπληκτους

Την ίδια στιγμή οι σεισμόπληκτοι που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, παραμένουν απεγνωσμένοι μέσα στις σκηνές, τη στιγμή μάλιστα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει. «Εμείς τι θα κάνουμε; Πού θα πάμε; Θα μείνουμε στο κρύο και την παγωνιά;» αναρωτιούνται απελπισμένοι οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι.

Την ίδια στιγμή οι αρχές δεν έχουν προνοήσει για τις οικογένειες, τα μέλη των οποίων δεν έχουν εμβολιαστεί όλα και πρέπει τώρα να αποχωριστούν. Σα να μην έφτανε ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε απλές καθημερινές συνήθειες, τώρα η κυβέρνηση προκαλεί διχασμό μέχρι και στους απεγνωσμένους ανθρώπους, τα δάκρυα των οποίων δεν έχουν στεγνώσει ακόμα στο πρόσωπό τους.

«Πρέπει οι αρμόδιοι να σταματήσουν να κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό, ειδικά όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για το αν θα μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ σε κλειστό χώρο, μιλάμε για το πώς θα προστατευτούμε από το κρύο και τις βροχές αφού δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για εμάς;» αναφέρει μια μητέρα δυο παιδιών.

Απορίας άξιο παραμένει το γιατί οι σεισμοπαθείς δεν έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία και σπίτια από το πρόγραμμα estia για τους πρόσφυγες.

«Μία οικογένεια που θα φιλοξενηθεί σε σπίτι ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου δεν χρειάζεται να έχει εμβολιαστεί καθώς δεν έρχεται σε επαφή με αρκετό κόσμο. Όπως έχω ενημερωθεί υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία που μπορούμε να μεταφέρουμε οικογένειες», αναφέρει ο κ. Βάμβακας προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των οικογενειών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό κρούσμα ανάμεσα στους σεισμοπαθείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This