Επιστροφή κανονικότητας μόνο για εμβολιασμένους – Το lockdown συνεχίζεται στους ανεμβολίαστους: Στις 15.00 οι ανακοινώσεις

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην εστίαση και τις παρελάσεις

Must Read

Εποχή προ… πανδημίας και κορωνοϊού έρχεται για όσους έχουν εμβολιαστεί, ενώ για τους ανεμβολίαστους τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Η εποχή του διχασμού εξακολουθεί να υφίσταται ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη.

Στις 10:00 συνεδριάζουν οι Λοιμωξιολόγοι και στις 15:00 θα ανακοινωθούν οι νέες… ελευθερίες για τους εμβολιασμένους.

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα για την εστίαση, το ωράριο και τις παρελάσεις. Οι εμβολιασμένοι… αναδεικνύονται «προνομιούχοι» από τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανοιχτά πλέον δηλώνει ότι «οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας».

«Η φιλοσοφία είναι η εξής, όπου είναι μόνο εμβολιασμένοι επειδή ο κίνδυνος της νόσησης είναι δύσκολος εκεί θα υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες που θα φτάνουν στην κανονικότητα. Όπου είναι μικροί χώροι που είναι πολλοί τέτοιοι υποχρεωτικά εκεί θα υπάρχουν μέτρα τα οποία θα είναι πιο απλοποιημένα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Τι θα ισχύει για τους εμβολιασμένους

  • στις «κόκκινες» περιοχές, στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα
  • επιστρέφει η μουσική και πλέον και ο χορός για όσους έκαναν το εμβόλιο
  • «καλοδεχούμενοι» σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης ως όρθιοι πελάτες μόνο οι εμβολιασμένοι 
  • οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα έχουν πια τη δυνατότητα πληρότητας σε ποσοστό 100%
  • τέλος η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί για τους εμβολιασμένους
  • δεν θα απαιτούνται rapid test σε πιθανή είσοδο σε νοσοκομεία
  • πιθανή μη υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Κανονικά οι παρελάσεις

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να γίνουν κανονικά και οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, όπως και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με σύσταση για μάσκα και αποστάσεις.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε συνθήκες lockdown. Υπάρχει το πλαίσιο λειτουργίας ανοιχτών και κλειστών χώρων, που αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, και θα κινούμαστε ακριβώς σ’ αυτό» ξεκαθάρισε και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Καραντίνα… σε ανεμβολίαστα άτομα

Δύσκολα αναμένεται να είναι τα πράγματα για όσους δεν έκαναν το εμβόλιο, καθώς εξετάζεται από την κυβέρνηση η αυστηροποίηση σε κάποια από τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Λαζανάς: «Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων»

Για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων και τους εμβολιασμούς μίλησε ο Διευθυντής – Υπεύθυνος Λοιμωξιολόγος Oμίλου ΙΑΣΩ Μάριος Λαζανάς.

Όπως είπε, η επιτροπή σήμερα έχει συνεδρίαση, στην οποία θα συζητηθούν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων. Ο κ. Λαζανάς τόνισε, ωστόσο, πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να μειωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ διευκρίνισε ότι πρέπει να δοθεί ελευθερία, τέτοια που να μην διαταράσσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This