Ανύπαρκτα τα μέτρα! Απίστευτος συνωστισμός φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όχι μόνο όρθιοι, αλλά και καθισμένοι στο πάτωμα για να χωρέσουν!

Must Read

Τον επικίνδυνο συνωστισμό σε ορισμένα μαθήματα καταγγέλλουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημα καθισμένοι στο… πάτωμα ή όρθιοι!

«Δεν μας χωράνε οι αίθουσες», υποστηρίζουν φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα», καθώς την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, μία μόλις ημέρα μετά το άνοιγμα των πανεπιστημίων, οι δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, ήρθαν αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση. Όπως καταγγέλλουν φοιτητές του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, μεταφέρθηκαν για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Χημικής Θερμοδυναμικής στην αίθουσα του καινούργιου κτηρίου, η οποία, όμως, είναι υπερβολικά μικρή για τον όγκο των φοιτητών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναπάντεχα φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, την ίδια ώρα οι φοιτητές του τρίτου έτους του Τμήματος άλλαξαν τρεις φορές αίθουσα για το μάθημα των Χημικών Διεργασιών, γιατί, είτε δεν υπήρχε χώρος για όλους τους φοιτητές, είτε διεξαγόταν μάθημα άλλου έτους ή άλλου τμήματος.

Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, στην καταγγελία τους, «οι φοιτητές έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας. Αγωνιζόμαστε εδώ και ένα χρόνο για το ασφαλές άνοιγμα των Σχολών, διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας με υποδομές, αίθουσες, προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει όμως να “κάνει τον κινέζο”, να αγνοεί τα αιτήματά μας και να μην παίρνει στην πράξη κανένα ουσιαστικό μέτρο. Μήπως δεν ήταν αρκετός 1,5 χρόνος για να προετοιμάσει το άνοιγμα; Ήταν αρκετός πάντως για να φέρει 2 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και να υποβαθμίσει κι άλλο τις σπουδές μας. Μήπως δεν είχε λεφτά; Είχε πάντως 30 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για να “ενισχύσει” τα κερδοφόρα ερευνητικά προγράμματα. Μήπως δεν υπάρχουν οι υποδομές; Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεράστια κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δημοσίου, για να κάνουμε μάθημα χωρισμένοι σε τμήματα, αλλά θέλουν να τα “αξιοποιούν” επιχειρηματικά για να βγάλουν κέρδη».

«Ως εδώ. Είναι στο χέρι μας μέσα από το φοιτητικό μας σύλλογο να παλέψουμε για να κρατήσουμε τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή. Καλούμε σε κινητοποίηση στο Τμήμα των καθηγητών στις 9.30 στο μεταβατικό κτήριο», καταλήγουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους.

*πηγή φωτό: foititikanea.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This