Μνημόσυνο στον Γαλατά Χανίων για τον Μίκη Θεοδωράκη – 40 ημέρες χωρίς τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη

Ο Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης έβγαλε επιμνημόσυνο λόγο

Must Read

Στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Γαλατά τελέστηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με το creta24.gr, την διοργάνωση της τελετής είχε αναλάβει ο δήμος Χανίων ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00. Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου ετοίμαστε ένα 20λεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Στο μνημόσυνο εκτός από την κόρη του μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα και τον γιο του, Γιώργο, μαζί με τις οικογένειές τους, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελευθερίου Βενιζέλου Νίκος Παπαδάκης.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο κ. Αγοραστάκης ανέφερε:

«…αγαπητά μέλη της Οικογένειας Θεοδωράκη, αγαπητοί μου Συμπολίτες, εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Αρχών, στον επιμνημόσυνο λόγο μου για το Μίκη Θεοδωράκη παίρνω τις αφορμές από τον “Επιτάφιο” του Περικλή. Άλλωστε, το ίδιο έκανε κι εκείνος στην τελευταία του ομιλία, στα Χανιά το 2016. 1/ Ο Περικλής ενώπιον των νεκρών ηρώων του Πελοποννησιακού Πολέμου, στον Επιτάφιό του, απευθυνόμενος στους Αθηναίους, απέφυγε να πλέξει το εγκώμιο των ηρωικών νεκρών κι έπλεξε το εγκώμιο της Πόλης που τους γέννησε. Σκέφτηκα λοιπόν κι εγώ, ότι ταιριάζει να μιλήσω μ’ ανάλογο τρόπο, για τον τόπο που “γέννησε” τον Μίκη Θεοδωράκη.

“Ἄρξομαι δὲ ἀπὸ τῶν προγόνων πρῶτον· -λέει ο Περικλής- δίκαιον γὰρ αὐτοῖς καὶ πρέπον δὲ ἅμα ἐν τῷ τοιῷδε τὴν τιμὴν ταύτην τῆς μνήμης δίδοσθαι.” Θα μιλήσω πρώτα για τους προγόνους μας. Διότι είναι δίκαιο, αλλά συγχρόνως και πρέπον, σε μια τέτοια περίσταση, κατά την οποία θρηνούμε και εγκωμιάζουμε τους νεκρούς μας, να τους απονέμεται αυτή η τιμή και να μνημονεύονται πρώτοι. …χάρις στην ανδρεία τους διαφύλατταν την ελευθερία της (πόλης) από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας και μας την παράδωσαν ελεύθερη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This