Ντροπή: Άφησαν ελάφι να ψυχορραγεί επί τρεις ημέρες στη μέση του δρόμου!

Καταγγελίες για αδιαφορία από το δασαρχείο

Must Read

Οργή και θυμό μπορεί μόνο να προκαλέσει το θέαμα ενός ταλαιπωρημένου ελαφιού, το οποίο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Πάρνηθα, και αφέθηκε στο έλεός του στη μέση του δρόμου για τρεις ολόκληρες ημέρες!

Κανείς δεν συγκινήθηκε από την εικόνα του άμοιρου ζώου, το οποίο ψυχορραγούσε, και το δασαρχείο δεν ασχολήθηκε καν! Το ζώο εντόπισε ο Νίκος Λεφατζής ο οποίος κατάφερε με πολύ κόπο να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, για να πάρει την απάντηση πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και πως αυτή ήταν η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας. Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Λεφατζής.

Ο άνδρας ακολούθως επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, η πρόεδρος της οποίας κ. Μαρία Γανωτή, δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

Ταυτόχρονα, η κ. Γανωτή είπε πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» ανέφερε.

Ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε το δασαρχείο για αδιαφορία, καθώς όταν το κάλεσε, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο.

Το ελάφι τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία, με το περιστατικό να θυμίζει έναν ακόμα θάνατο ελαφιού στην Πάρνηθα όταν περαστικοί το τάισαν τυρόπιτες και τσιπς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This