Αφού κάηκαν και πλημμύρισαν τα πάντα στην Εύβοια, τώρα η κυβέρνηση παίρνει… μέτρα!

Παραδέχονται ανοιχτά οι κυβερνώντες ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε

Must Read

Με τον θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Αυτό είναι αλήθεια. Ούτε μπορεί κανείς να αποτρέψει φυσικά φαινόμενα. Μπορούν ωστόσο κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός να προετοιμαστούν κατάλληλα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να μην γίνονται καταστροφές και να χάνουν οι πολίτες σπίτια και περιουσίες. Αυτό σημαίνει ότι, μετά τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού η κυβέρνηση έπρεπε να πραγματοποιήσει στις πληγείσες περιοχές τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

«Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και σχολίασε αναφορικά με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια ότι, «με το θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, δυστυχώς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει να:

  • προετοιμάζεται επαρκώς
  • δίνει μάχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων
  • αντιμετωπίζει τις συνέπειες των φαινομένων με αποζημιώσεις ή αποκατάσταση των περιοχών

«Στα τρία αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει την συμπεριφορά της πολιτείας σήμερα σε σχέση με παλαιότερα», προσέθεσε ο ίδιος. Ωστόσο, οι πληγέντες που έχασαν σπίτια και περιουσίες, τι να κάνουν μία μικρή αποζημίωση; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έπρεπε μετά τον Γολγοθά που έζησαν το καλοκαίρι, τώρα να είχαν προστατευτεί;

Σε ερώτηση, πάντως, για το εάν οι πλημμύρες έχουν σχέση με τις πυρκαγιές τόνισε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πλημυρίζει η Αγία Άννα. «Το πρόβλημα δεν ήταν ότι έφραξαν τους δρόμους τα καμένα. Φροντίζουμε εκεί που έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση να παίρνουμε μέτρα αλλά και να λύνουμε συνολικά τα δομικά προβλήματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. «Κάνουμε αγώνα με το χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Οι εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους έχουν αποδεχθεί την αξιολόγηση»

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά με το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι το μόνο μήνυμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι 6.100 σχολεία έχουν προχωρήσει στην αξιολόγηση παρά τις προσπάθειες ορισμένων, όπως είπε, που προσπαθούν να δυναμιτίσουν την κατάσταση. «Οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αποδεχθεί τη σημασία της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This