Ανησυχία με την πρόβλεψη Χουλιάρα για τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

«Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος σεισμός» λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου - Δεν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που γκρέμισε το Αρκαλοχώρι, λέει ο Λέκκας

Must Read

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε η νέα σεισμική δόνηση των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κρήτη αλλά και άλλα νησιά του Αιγαίου, κυρίως των Δωδεκανήσων λίγα λεπτά πριν τις 12:30 το πρωί της Τρίτης. 

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας για τον νέο σεισμό που έχει διαφορετικό ρήγμα από αυτόν που γκρέμισε το Αρκαλοχώρι, ανέφερε: 

«Πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της πόλης της Ζάκρου. Είναι υποθαλάσσιος σεισμός, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του επονομαζόμενου ελληνικού τόξου, εκεί όπου είναι η ζώνη καταβύθισης της αφρικανικής πλάκας» δήλωσε στο protothema.gr και πρόσθεσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Και πέρυσι είχαμε έναν σεισμό περίπου 6 Ρίχτερ στην περιοχή. Εξετάζουμε το φαινόμενο. Ενδεχομένως πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά αυτό θα το ξέρουμε τα επόμενα 24ωρα» δήλωσε ο κ. Χουλιάρας.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΑΠΕ, εξήγησε ότι πρόκειται για έναν επιφανειακό και αβαθή σεισμό, που έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι 80 χιλιόμετρα μακριά από αυτόν του Αρκαλοχωρίου και προέρχεται από διαφορετικό κέντρο.

Δείτε επίσης: Νέος ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Αναφορές για ζημιές (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This