Λουκάς Τσούκαλης: Νέο εθνομηδενιστικό παραλήρημα, εν μέσω έντονης τουρκικής προκλητικότητας

«Να μην επιτρέπουμε την εξωτερική μας πολιτική να καθίσταται όμηρος μειοψηφιών που μετατρέπουν τον πατριωτισμό σε επάγγελμα», δήλωσε μεταξύ άλλων

Must Read

Το εθνομηδενιστικό παραλήρημα όσων συμμετέχουν στο ΕΛΙΑΜΕΠ δεν έχει τέλος και ιδίως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες, ως ανάχωμα στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο λαμβάνει χορηγίες από τη Γερμανία, αλλά και από πρεσβείες και έχει κατά καιρούς λειτουργήσει ακόμη και υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, με παρέμβασή του σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών», μιλώντας και πάλι με ηττοπάθεια και έτοιμος για συμβιβασμούς, επιβεβαίωσε ότι βγάζει… σπυράκια με ό,τι πατριωτικό!

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όσο το δυνατόν λιγότερες ψευδαισθήσεις και όσο το δυνατόν περισσότερο ψυχρό ρεαλισμό. Ο καλύτερος τρόπος για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα είναι να μην επιτρέπουμε την εξωτερική μας πολιτική να καθίσταται όμηρος μειοψηφιών που μετατρέπουν τον πατριωτισμό σε επάγγελμα», τόνισε. Υποστήριξε, δε, πως η χώρα μας «είναι σε μια πολύ δύσκολη γειτονιά, χρειάζεται αποτρεπτική ισχύ, έξυπνες συμμαχίες, ευελιξία στην εξωτερική της πολιτική και μια διάθεση να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί».

Με αφορμή τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, σχολίασε ότι «ξεπεράσαμε ορισμένα ταμπού που μας κρατούσαν αγκυλωμένους και σιδηροδέσμιους για δεκαετίες, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετοί, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Άρα θα έχουμε δύσκολα χρόνια να αντιμετωπίσουμε σε αυτά που έρχονται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This