Το «κόλπο» των ανεμβολίαστων για να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης

Απέτυχε η τακτική της κυβέρνησης να φορτώσει τις ευθύνες στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους

Must Read

Η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο» φως να λειτουργήσουν ξανά οι χώροι διασκέδασης παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης σε κλειστούς χώρους, ακόμα και για τους εμβολιασμένους.

Μπαράκια, κλαμπ και μπουζούκια υποδέχτηκαν ξανά τους θαμώνες τους, ωστόσο όπως έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως επιβάλλουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Με παταγώδη αποτυχία, το κυβερνητικό επιτελείο χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη τακτική της εναπόθεσης ευθυνών στους πολίτες, χώρισε την κοινωνία σε δύο κατηγορίες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, απαγορεύοντας στους δεύτερους να επανενταχτούν στην «κανονικότητα» εφόσον δεν εμβολιαστούν.

Ποιοι είναι υπεύθυνοι όμως για τον έλεγχο εισόδου τους στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης; Οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων φυσικά, οι οποίοι κλήθηκαν να γίνουν «σερίφηδες» και εκτός από την εργασία τους, καλούνται να υποβάλλουν σε έλεγχο όλους τους πελάτες που θα μπουν στους κλειστούς χώρους. Πόσο εφικτό όμως είναι αυτό; Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι βροντοφωνάζουν μήνες τώρα ότι δεν είναι όργανα της τάξης για να ζητούν ταυτότητες στην είσοδο των καταστημάτων τους, αναλύοντας το πώς είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη ο ρόλος που τους ανέθεσε ξαφνικά η κυβέρνηση.

Οι ανεμβολίαστοι «δανείζονται» πιστοποιητικά

Τι αποτέλεσμα λοιπόν έφερε αυτή η στρατηγική; Οι ανεμβολίαστοι να δανείζονται το πιστοποιητικό κάποιου συγγενή, φίλου ή γνωστού τους και να μπαίνουν ανενόχλητοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Μπορεί αυτό το φαινόμενο να μην παρατηρείται παντού, ωστόσο είναι μεγάλο το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν προχωρούν σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας, δηλαδή δεν ζητούν ταυτότητα από τον πελάτη που θα τους δείξει το πιστοποιητικό το οποίο σκανάρουν, προκειμένου να διασταυρώσουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Ταυτόχρονα, πολλά είναι τα περιστατικά όπου οι ανεμβολίαστοι πελάτες ισχυρίζονται ότι ξέχασαν στο σπίτι το πιστοποιητικό τους, ή αντίστοιχα την ταυτότητά τους και προκειμένου να αποφύγουν καβγάδες και φασαρίες, πολλοί επιχειρηματίες τους επιτρέπουν την είσοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr σε πολλά καταστήματα στην Πάτρα, έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο ποσοστό καταστημάτων όπου οι εργαζόμενοι δεν επιβεβαιώνουν το όνομα του πελάτη που θα τους δείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας νέος στην εφημερίδα, φίλοι του μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με το δικό του πιστοποιητικό το οποίο τους έχει στείλει μέσω mail: «Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι. Τους το έστειλα με mail. Και φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας;» ανέφερε.

Φυσικά, παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν όλους αυτούς τους μήνες στο όριο της χρεοκοπίας, εστιάζουν στο να «βγάλουν» τα σπασμένα και αρνούνται να κάνουν αυστηρούς ελέγχους, όχι μόνο επειδή το βάρος της προσοχής τους πέφτει στο να εξυπηρετηθούν οι πελάτες τους, αλλά και επειδή πολλοί αρνούνται από άποψη ηθικής, να ζητούν ταυτότητες σε ρόλο αστυνομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This