«Μπάλλος»: Πανεπιστήμια, σχολεία, νηπιαγωγεία στο έλεος της νεροποντής! (video)

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε (...) πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία», σχολίασε ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε ολόκληρη την Αττική, σύμφωνα με απόφαση των Αρχών, ωστόσο, σήμερα, σε πολλά από αυτά, οι μαθητές αναγκάστηκαν να σχολάσουν… κολυμπώντας!

Αυτό, αν μη τι άλλο, καταμαρτυρούν σκηνικά από δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία προκαλούν έντονο προβληματισμό, καθώς αποδεικνύουν πως για μια ακόμη φορά ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε απροετοίμαστος, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες και επιβεβαιώσεις. Ειδικότερα, δεν ήταν και λίγες οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι που πλημμύρισαν σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter ο λογαριασμός «Φοιτητικός Κόσμος», και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, στα οποία βλέπουμε τη Σχολή Καλών Τεχνών να είναι πλημμυρισμένη, στη Φιλοσοφική Σχολή το ταβάνι να στάζει νερά, και στη Γεωπονική Σχολή να έχει σχηματιστεί «τάφρος» έξω από το κτίριο:

Όπως τονίζεται στις αναρτήσεις, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο πεζόδρομος της Αλ. Πάντου έχει πλημμυρίσει, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν, επίσης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και στο Φυσικό του ΕΚΠΑ:

Φίλης: «Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία»

Με αφορμή τις εικόνες από το πλημμυρισμένο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο τομεράρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Νίκος Φίλης, διένειμε γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι «η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;».

https://twitter.com/Marka2_/status/1448592026761666562

Κατόπιν, ο πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει τα εξής: «Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες».

Ο κ. Φίλης καταλήγει στη δήλωσή του αναφέροντας πως «την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This