Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ενημέρωση Στυλιανίδη για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού

«Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό», υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Έκτακτη ενημέρωση για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από την ώρα που ξεκίνησε να τη… σφυροκοπά αλύπητα η κακοκαιρία «Μπάλλος», πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο υπουργός ενημέρωσε για τη γενικότερη εικόνα από τα μέτωπα της κακοκαιρίας και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες». Τόνισε δε πως το «112» αποτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας και σε αυτή την προσπάθεια και ότι, όποτε λαμβάνεται η απόφαση να σταλεί κάποιο μήνυμα μέσω «112», έχει προηγηθεί πολλή μελέτη.

Ειδικά για την Αττική, ανέφερε ότι έχουν γίνει 385 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε περισσότερες από 20 περιοχές, οι περισσότερες για άντληση υδάτων -πιο συγκεκριμένα, οι 340 εξ αυτών, ενώ 11 ήταν για απομακρύνεις πολιτών. Όπως ανέφερε, τα κυριότερα προβλήματα, όσον αφορά στη συσσώρευση υδάτων και την κυκλοφορία των οχημάτων, εντοπίζονται στην Ελευσίνα, στη Χαμοστέρνας, στην Πέτρου Ράλλη, την Πειραιώς και στη λεωφόρο Κηφισίας.

Κλειστά τα σχολεία και σε Εύβοια και Χαλκιδική

Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως, πέρα από την Αττική, κλειστά θα παραμείνουν -προληπτικά- τα σχολεία και στην Εύβοια και τη Χαλκιδική. «Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά, που θα μπορούσαν να εξελιχθουν δυσάρεστα», είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο για κρίσιμο διήμερο, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις της χώρας είναι σε πλήρη διασπορά και έχουν λειτουργήσει άρτια, φέρνοντας ως παράδειγμα το Super Puma που σπεύδει στην Κέρκυρα, προκειμένου να απεγκλωβίσει δεκάδες κατοίκους που έχουν καταφύγει στις οροφές των σπιτιών τους, γιατί έχει υπερχειλίσει το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού, ενώ επί ποδός βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται, με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας, αλλά και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε. «Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση, όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα», συνέστησε για μια ακόμη φορά ο υπουργός.

  • Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο ακόλουθο link:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This