Προπαγάνδα εμβολιασμού για να χτιστεί ένα… αβέβαιο τείχος ανοσίας!

Μάς τα αλλάζουν συνέχεια...

Must Read

Και ενώ η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εμμέσως πλην σαφώς έχει καταστεί δεδομένη, τώρα επιστήμονες εμφανίζονται με ερωτήματα και ενδοιασμούς, για το αν τελικά χτίζεται τείχος ανοσίας στη χώρα.

Ο Θεμιστοκλέους μία έτσι και μία αλλιώς

«Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα αν χτίστηκε τείχος ανοσίας στη χώρα. Πάνω από 180.000 πολίτες έχουν ήδη λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, στις οποίες άλλωστε είναι ελάχιστα τα άτομα που έχουν ήδη κλείσει τους έξι μήνες εμβολιασμού. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει μέτρηση αντισωμάτων πριν την επαναληπτική δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έχει «χτιστεί» ή όχι στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ορατός ο μεγάλος βαθμός επίδρασης του εμβολιασμού στην κοινωνία που είναι ανοιχτή.

«Αν έχει χτιστεί ή όχι το τείχος ανοσίας, δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα. Εξαρτάται από το αν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία ή όχι. Και μέχρι στιγμής η πανδημία δείχνει να ελέγχεται και βλέπουμε και ένα πολύ μεγάλο βαθμό επίδρασης του εμβολιασμού στον έλεγχο της πανδημίας και η κοινωνία είναι όλη ανοιχτή. Χάρη στον εμβολιασμό συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι διαβεβαιώσεις για το AstraZeneca

Επιπλέον, διαβεβαίωσε τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca ότι είναι ασφαλές να λάβουν mRNA εμβόλιο για την τρίτη δόση. Εξήγησε επίσης πως ενώ έχουν γίνει μελέτες για πρώτες δόσεις με AstraZeneca και τρίτη με εμβόλιο mRNA, δεν υπάρχει μελέτη για πρώτες δύο δόσεις με AstraZeneca και επαναληπτική δόση επίσης με AstraZeneca.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This