Χαλκιδική: Ήχησε το 112 προειδοποιώντας για την επέλαση του «Μπάλλου» (video)

Μικρής έκτασης πλημμύρες στην Ιερισσό, ανησυχία για το επίφοβο ρέμα στην Ολυμπιάδα

Must Read

Μήνυμα «συναγερμού» από το 112 εστάλη στα κινητά των κατοίκων περιοχών της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, καθώς από νωρίς σήμερα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε μαζί του ο «Μπάλλος».

Συγκεκριμένα, μέσω του μηνύματος, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές, ενώ παρέχονται και «οδηγίες αυτοπροστασίας» μέσω σχετικού link.

Σημειώνεται πως από νωρίς σήμερα το πρωί η Χαλκιδική πλήττεται από έντονη βροχόπτωση, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα, στο δήμο Αριστοτέλη, όπου το Νοέμβριο του 2019 σημειώθηκαν σοβαρότατες καταστροφές, με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια.

Πλημμύρες στην Ιερισσό

Από πλημμύρες, πάντως, έχει ήδη πληγεί η Ιερισσός της Χαλκιδικής, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο του χωριού, από την πλευρά του Στρατωνίου. Ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση: «Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή».

Τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό παραμένουν σήμερα Παρασκευή κλειστά και, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, «στο σύνολο του νομού βρέχει, σε κάποιες περιοχές όμως πιο έντονα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Χθες το βράδυ, τα φαινόμενα ήταν ήπια, από τις 7 το πρωί όμως παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στη βορειοανατολική Χαλκιδική και τη Σιθωνία, τα οποία αντιμετωπίζονται από μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας. Είμαστε σε επαγρύπνηση, διότι δεν γνωρίζουμε ποτέ θα εκτονωθεί το φαινόμενο».

  • Δείτε σχετικό video από το Halkidikinews.gr:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This