Γεράσιμος Χουλιάρας: «Θετική εξέλιξη» o μετασεισμός των 4,1 Ρίχτερ στη Ζάκρο

«Είναι ένα καλό σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου», εξηγεί ο  διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Must Read

Μόνο ως «θετική εξέλιξη» κρίνεται ο μετασεισμός των 4,1 Ρίχτερ στη Ζάκρο τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξηγεί πως ο συγκεκριμένος μετασεισμός στην Κρήτη «είναι ένα καλό σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου». Με την ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει επίσης τη μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι λέγοντας πως «συνεχίζει φυσιολογικά σε φθίνουσα πορεία παραγωγής σεισμών. Κάθε μέρα που περνάει έχουμε μείωση της επικινδυνότητας στις μετασεισμικές ακολουθίες και με υπομονή και ψυχραιμία θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

Στην ίδια ανάρτηση αναφερόμενος στη δόνηση που σημειώθηκε στις 02:25, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ζάκρου γράφει «είναι ο δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ μετά τα 6,3 Ρίχτερ, που είναι καλό σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου και μας οδηγεί πιο κοντά στο ότι τα 6,3 Ρίχτερ που έγιναν την Τρίτη να ήταν ο “κύριος σεισμός”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This