Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιοι έκαναν την «εκτίμηση για 300 νεκρούς», που επικαλείται ο Στυλιανίδης;

Είναι σαν τα έξι μποφόρ του Χαρδαλιά αυτή η εκτίμηση;

Must Read

Ο Υπουργός του σαλονιού Χρήστος Στυλιανίδης αφού θυμήθηκε να πάει στην Κέρκυρα και να ανακοινώσει κατόπιν εορτής ότι σύντομα θα βοηθήσει ο Στρατός, θυμήθηκε να «αποκαλύψει» ότι κάποιοι επιστήμονες, έκαναν κάποια εκτίμηση, ότι ο «Μπάλλος» θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο ακόμα και 300 ανθρώπων, αν επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις για την Αττική.

Χωρίς να παρουσιάσει σχετικά στοιχεία, χωρίς να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες και τι ακριβώς εκτίμησαν για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα.

«Οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δεν θα άντεχε, για αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κλείνουμε την πόλη για ‘ψύλλου πήδημα’, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό. Αν αφήναμε τα αυτοκίνητα, να κυκλοφορούν και τα παιδιά να πήγαιναν σχολείο και έσπασε ο Κηφισός, υπήρχαν εκτιμήσεις ακόμα και για 300 νεκρούς. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Είπε ακόμα ότι ο κρατικός μηχανισμός… λειτούργησε και πως έγιναν τα απαραίτητα…

Αυτό που δεν είπε είναι γιατί υπήρξε κίνδυνος να σπάσει ο Κηφισός, γιατί δεν καθαρίστηκαν ντα φρεάτια, δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα ετών κατά μήκος του Κηφισού, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα στην παραλιακή λεωφόρο, γιατί δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, γιατί, γιατί, γιατί…

Προφανώς για τα όσα συνέβησαν, ή δεν συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να σιωπά και να δουλεύει για να καλυτερέψει η κατάσταση και όχι να βγαίνει και να πετάει νούμερα κάποιων εκτιμήσεων, για να δικαιολογηθεί η διαχρονική ανικανότητα των κυβερνήσεων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Όσο για το «θα στήσουμε ένα πολύ ευέλικτο μηχανισμό στο υπουργείο, όπου θα συντονίζουμε, θα ελέγχουμε και θα εποπτεύουμε όλες τις διαδικασίες της προετοιμασίας. Η φιλοσοφία είναι συγκεκριμένη: πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα, ανθεκτικότητα. Επιχειρούμε πρόληψη όχι 5 και 10 λεπτών, αλλά μια συνεχή προσπάθεια να δημιουργούμε τις υποδομές για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα τις ανθρώπινες ζωές», η πρώτη λέξη που άρθρωσε τα λέει όλα: Θα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This