Γκρεμίζει την λίρα ο Ερντογάν και κρούει τα τύμπανα του πολέμου!

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbreak.gr

Must Read

Λίγες ημέρες πριν σε ένα εκτενές αφιέρωμα, το newsbreak.gr αποκάλυπτε την πρόθεση του Ερντογάν να μειώσει τα επιτόκια, παρά την παγκόσμια κατακραυγή που θα επέφερε μία τέτοια ενέργεια. Ενέργεια η οποία για τους διεθνείς οίκους αλλά και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χαρακτηρίστηκε «ανεξήγητη».

Εντέλει, ο Ερντογάν πραγματοποίησε την απειλή του, έχοντας πρώτα «εκκαθαρίσει» την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας από τα «ανεπιθύμητα» στελέχη και τοποθετώντας διοικητή της αρεσκείας του, ώστε να επιβάλλει την μείωση των επιτοκίων, οδηγώντας την τουρκική λίρα σε κατάρρευση.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε ομοβροντία ξεκάθαρων πολεμικών απειλών κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, ανακοινώνοντας ένα νέο Casus Belli αυτή τη φορά για την περίπτωση που η Κύπρος πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στις θαλάσσιες ζώνες που της ανήκουν!

Ο Ερντογάν μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο με την Ελλάδα για να καλύψει το οικονομικό χάος που προκαλεί

Μπορεί λοιπόν η παγκόσμια κοινότητα να μην μπορεί να κατανοήσει την οικονομική πολιτική του Ερντογάν, η οποία εξαθλιώνει την τουρκική κοινωνία, εμείς όμως είχαμε έγκαιρα δώσει την εξήγηση. Ο Ερντογκάν ηγείται της Τουρκίας. Η Τουρκία διαχρονικά έχει την φιλοσοφία των νομάδων. Δεν παράγει, κατακτά. Και παράγει μόνο αυτά που της είναι απαραίτητα για να κατακτήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν διέθεσε το σύνολο των πόρων της χώρας προκειμένου να απογειώσει την πολεμική του βιομηχανία, ώστε να έχει την απαραίτητη αυτάρκεια για να πραγματοποιεί επεκτατικούς πολέμους ακόμα και αν η χώρα του υπόκειται σε κυρώσεις από την διεθνή κοινότητα.

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει πλέον να βρίσκονται σε πολεμικό συναγερμό. Διότι ο Ερντογάν μπορεί να είναι βάρβαρος, και διαθέτει όμως παράλληλα και το κύριο χαρακτηριστικό ενός βάρβαρού ηγέτη. Δεν λέει ποτέ ψέματα. Οι απειλές του δεν είναι ούτε για να πιέσει, ούτε για να λάβει «ανταλλάγματα». Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αντιμετωπίζουν τις απειλές του Ερντογάν, όπως πραγματικά αυτές εκτοξεύονται. Έχοντας ως δεδομένο ότι κυριολεκτεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This