Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Άπειρες οι αναμνήσεις που έχω από τον πατέρα μου, η πιο έντονη όταν τον είδα νεκρό στο κρεβάτι» (video)

«Δεν είμαστε οι άνθρωποι της χλιδής, δεν μεγαλώσαμε ποτέ έτσι και δεν είμαστε και έτσι»

Must Read

Στον πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη και στο νέο της βιβλίο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» έκανε αναφορά η Μαργαρίτα, αποκαλύπτοτας πως η πιο έντονη ανάμνηση που έχει από εκείνον είναι που τον είδε νεκρό στο κρεβάτι του.

«Άπειρες είναι οι αναμνήσεις που έχω από τον πατέρα και από τη μητέρα μου. Η πιο έντονη είναι όταν τον είδα νεκρό στο κρεβάτι. Έντονη στιγμή ήταν όταν τον πήραν 10 Αυγούστου του ’68 από το σπίτι στο Βραχάτι, να τον τραβάνε μπροστά σε δύο παιδιά ήταν μεγάλο σοκ. Σημαντική στιγμή για μένα ήταν όταν ο μπαμπάς μπήκε στο Καραϊσκάκη και ένας ολόκληρος λαός τον χαιρετούσε τραγουδώντας. Ήταν 70.000 κόσμος» είπε αρχικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN από το σπίτι της στο Βραχάτι Κορινθίας, η Μαργαρίτα εξήγησε πως οι πρώτες 40 μέρες χωρίς τον πατέρα της είναι καλές. «Τι να πω. Όπως όλοι οι άνθρωποι που χάνουν τους γονείς τους υπάρχει μία θλίψη, αλλά υπάρχει και μία γλύκα όταν τον σκέφτομαι», τόνισε και συμπλήρωσε: «Στο Βραχάτι ουσιαστικά ζήσαμε τα περισσότερα χρόνια. Εδώ έγραψε τα περισσότερα του έργα, αλλά ζήσαμε καλά εδώ με τον αδερφό μου σαν παιδιά και μετά που κάναμε και εμείς παιδιά. Ήταν ο αγαπημένος του τόπος, το αγαπημένο του σπίτι, ο κήπος του, η θάλασσα. Είχε πάθος με τη θάλασσα, είχε με μία βάρκα με ένα πανί και κάθε μέρα το καλοκαίρι πήγαινε απέναντι μέχρι το φάρο της Βουλιαγμένης. Είχε μανία με την ιστιοπλοΐα, ήθελε να είναι μόνος του για να συγκεντρώνεται και να σκέφτεται. Και μετά έτρεχε πάνω στο στούντιο και έγραφε, πάντα έγραφε. Εδώ είχε μεγάλη δημιουργικότητα».

«Μεγαλώσαμε με ένα πιάνο»

Η κόρη του κορυφαίου μουσικοσυνθετη σημείωσε πως με τον αδερφό της από μικροί ζούσαν σε ένα σπίτι που συνεχώς ακουγόταν πιάνο. «Το γράφω και μέσα στο βιβλίο. Ήταν πολύ συνηθισμένο, έτσι μεγαλώσαμε, μεγαλώσαμε με ένα πιάνο. Ήταν κάτι τελείως φυσιολογικό όπως είναι η ηλεκτρική σκούπα σε άλλα σπίτια. Εμείς είχαμε το πιάνο του μπαμπά και να ακούγεται το τραγούδι του». 

Μάλιστα, συνέχισε την αναφορά στο βιβλίο, υπογραμμίζοντας πως το διάβασε και ο πατέρας της, στις δοκιμές. «Τον Δεκέμβρη του ’20 το πήρε στα χέρια του, εξεπλάγην και το διάβασε πέντε φορές. Το είχε συνέχεια δίπλα του και διάβαζε κομμάτια κομμάτια. Μου έχει πει άπειρα πράγματα, σχόλια, που τα έχω σημειώσει και τα έχω καταγράψει. Ήταν ο μεγαλύτερος φαν της συγγραφικής μου προσπάθειας. Ήταν παθιασμένος με μένα να πω την αλήθεια. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλο βιβλίο, αλλά θα πρέπει να είμαι ήρεμη, ήσυχη. Εγώ πρέπει να δουλεύω δεν έχω χρόνο» τόνισε.

«Ήταν ένας απλός καλός πατέρας ένας πολύ καλός άνθρωπος»

Μιλώντας για τον πατέρα της, η Μαργαρίτα είπε ότι ήταν ένας πολύ καλός και απλός άνθρωπος.«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένας απλός, καλός πατέρας, ένας πολύ καλός άνθρωπος. Εμείς στην οικογένεια τον λέγαμε “πρόβατο” σε σχέση με τη μαμά. Ποτέ δεν μας μάλωνε, ήταν πολύ δημοκρατικός, πολύ κοντά μας, δεν ήταν αυτή η εικόνα του σταρ που δεν πλησιάζει τα παιδιά του και τα βλέπει από μακριά. Και ακόμα και μετά που έκανα και εγώ οικογένεια ήταν ένας πάτερ φαμίλιας. Πάντα ανακατευόταν στην οικογένεια με τον καλό τρόπο. Ήθελε να συμμετέχει σε όλα. […] Ζήσαμε μυθιστορηματικές καταστάσεις. Ήταν ένα μεγάλο κυνηγητό και συνέχεια μία μετακίνηση. Ήμασταν τέσσερις και η μαμά πάντα δίπλα» είπε.

Σε ό,τι αφορά στα τελευταία χρόνια εξήγησε ότι ο πατέρας της ήταν κατάκοιτος περίπου δέκα χρόνια. «Κατάφερα να ωριμάσω και να ενηλικιωθώ και να είμαι σε απόσταση από αυτή την ασφάλεια που είχα. Ουσιαστικά πήρα τη σκυτάλη. Δεν τα έχασα από τότε που πέθανε ο πατέρας μου γιατί εγώ έχω αναλάβει την ευθύνη όλης της οικογένειας. Ουσιαστικά και εκείνος ήταν κατάκοιτος. Πήγαινα πάρα πολύ συχνά, κάναμε κουβέντα, συζητήσεις, και η μαμά είναι στην ίδια κατάσταση. Ήμασταν μία μεσοαστική οικογένεια δεν είμαστε άνθρωποι του πλούτου. Ζούμε και ζούσαμε με τον μπαμπά μία απλή ζωή. Δεν είμαστε οι άνθρωποι της χλιδής, δεν μεγαλώσαμε ποτέ έτσι και δεν είμαστε και έτσι. Είμαστε απλοί άνθρωποι όπως είναι ο γείτονας και όπως είναι ο περισσότερος κόσμος. Δυστυχώς την παρακολουθούν τη ζωή μου. Οι περισσότεροι φίλοι μου κλείνουν την πόρτα του σπιτιού τους και ζούνε τη ζωή τους – αυτή η κατάσταση που συμβαίνει με μένα είναι πάρα πολύ δυσάρεστη» επεσήμανε στην συνέχεια.

Τεστ DNA

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του δικηγόρου της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κόρη του Μίκη δεν προτίθεται να κάνει το τεστ DNA που ζήτησε ο κ. Κουρής.

«Βεβαίως και δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει. Το εξώδικο δεν απαντήθηκε και δεν πρόκειται να λάβει απάντηση ο κ. Κουρής σε αυτό. Είναι προσβολή της μνήμης του Θεοδωράκη να ζητάει τώρα μετά το θάνατό του ο κ. Κουρής το τεστ DNA. Αν επιμείνει θα δούμε πώς θα απαντήσουμε. Αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι η απόλυτη σιωπή» είχε πει ο ποινικολόγος, με την ίδια να επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This