Αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ρουβίκωνα –Αντιδράσεις από Ρομά και ΚΕΕΡΦΑ

Must Read

Στην πλατεία Εξαρχείων για έκτακτη συγκέντρωση κάλεσε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας και συγκεκριμένα η «Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη» τα μέλη της και τους υποστηρικτές της, ως διαμαρτυρία για την «κρατική δολοφονία στο Πέραμα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του Ρουβίκωνα:

«Οι σερίφηδες της Ελ.Ας., σε μια προσφιλή τους μέθοδο τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν τα όπλα τους και αρχίζουν να πυροβολούν προς το αυτοκίνητο, γαζώνοντας το και τελικά δολοφονούν τον εικοσάχρονο οδηγό, τραυματίζουν τον 16χρονο επιβαίνοντα, ενώ ο τρίτος 15χρονος επιβαίνοντας καταφέρνει να διαφύγει, ενώ παράλληλα οι τρεις επιβαίνοντες ήταν άοπλοι. Η αστυνομία σε ανακοίνωση της παρουσιάζει ως τραυματίες τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύεται στη συνέχεια ακούγονται να αναφέρουν στο κέντρο πως δεν έχει τραυματιστεί κανείς τους, ενόσω στέκονται πάνω από τον νεκρό 20χρονο. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν τον νεκρό ως στυγνό εγκληματία. Ως κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικά των Εξαρχείων, γνωρίζουμε καλά τις δολοφονικές μεθόδους της αστυνομίας μέσα στις γειτονιές μας. Από τα face-control και τις απειλές ως τους ξυλοδαρμούς και τις εξευτελιστικές προσαγωγές όσων δε γεμίζουν το μάτι των ένστολων τραμπούκων, ο τρόπος δράσης τους είναι γνωστός σε όλες και όλους μας».

Ρομά έκαψαν λάστιχα στον Ασπρόπυργο – Για «εκτελέσεις αόπλων» μιλά η ΚΕΕΡΦΑ

Στον δρόμο κοντά στην περιοχή των Νέκτιστων, στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, ομάδα περίπου 30 Ρομά συγκεντρώθηκαν και έκαψαν λάστιχα, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του ομοεθνή τους στην χθεσινή καταδίωξη στο Πέραμα.

Με τη σειρά της και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κάνει λόγο για «χειροπιαστό δείγμα του νέου δόγματος της ΕΛΑΣ, το οποίο εφαρμόζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκος», ενώ σημειώνει πως η Αστυνομία «για να επιβάλει το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ έχει κλιμακώσει την καταστολή και την αστυνομική βία το τελευταίο διάστημα, με τις πρωτοφανείς σε αγριότητα επιθέσεις κατά των διαδηλώσεων των απεργών εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών και της αντιφασιστικής αντιρατσιστικής κινητοποίησης της ΚΕΕΡΦΑ στις 9 Οκτώβρη. Περικυκλώσεις απεργών και αντιφασιστών, ρίψεις χημικών και ξυλοδαρμοί χωρίς κανένα λόγο».

Αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται, λοιπόν για σαφή επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για χρήση όπλων, ακόμη και για άοπλους και όχι για τυχαία περιστατικά ‘εμπλοκής’ αστυνομικών με ‘παραβατικούς’. Εξ άλλου δεν προβλέπεται η θανατική ποινή για όποιον κλέβει αυτοκίνητο .. Προφανώς, χρειάζεται η διερεύνηση και του ρατσιστικού κινήτρου των εκτελεστών στην υπόθεση αυτή .. Απαιτούμε να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα με τη χρήση όπλων. Να αφοπλιστεί επιτέλους η Αστυνομία!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This