Τέσσερα παιδιά νεκρά ανοιχτά της Χίου – Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – «Βέλη» Μηταράκη στην Τουρκία (video)

Μηταράκης: «Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο».

Must Read

Οι σοροί τεσσάρων ατόμων (παιδιά όλα) ανασύρθηκαν από το Λιμενικό, μετά από βύθιση βάρκας με 27 μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Νενήτων Χίου. Ένας άνθρωπος αγνοείται ακόμα.

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία.

Σε μήνυμά του για το ναυάγιο συνοδευόμενο από βίντεο και φωτογραφίες, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επέκρινε την Τουρκία: «Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθροδιακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες, μη αξιόπλοες λέμβους ανοιχτά της Χίου. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού, 4 παιδιά -όλα μεταξύ 3 και 14 ετών- ανασύρθηκαν νεκρά, 1 άτομο αγνοείται και 22 έχουν διασωθεί και περιθάλπονται στην ξηρά. Οι Τουρκικές Αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέπουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει να επιτραπούν ξανά».

Το σήμα κινδύνου για το ναυάγιο, ανοικτά από την παραλία Γρίδια Νενήτων, έφτασε στο λιμενικό μέσω του 112.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This