«Η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό» – Πολίτες αρνούνται να μπουν με μάσκα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης (video)

Οι ιερείς διαμαρτυρήθηκαν για την έντονη παρουσία αστυνομικών οι οποίοι έκαναν συστάσεις στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Must Read

Ημέρα γιορτής σήμερα για τη Θεσσαλονίκη καθώς πολίτες σπεύδουν να τιμήσουν τον πολιούχο της πόλης τους και συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στο σημείο καταγράφονται εικόνες συνωστισμού, ενώ πλήθος αστυνομικών κάνει διαρκώς συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να φορέσουν μάσκα στον εσωτερικό χώρο του ναού.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, πολλοί από τους πολίτες που βρέθηκαν στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και την δοξολογία, αρνούνται να φορέσουν μάσκα, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή «προσβάλει» τη θρησκεία.

Μάλιστα, έντονη ήταν και η αντίδραση των ιερέων στους αστυνομικούς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Ένας από τους ιερείς, απευθύνθηκε στους αξιωματικούς τονίζοντας: «Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;».

Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ο διάλογος της δημοσιογράφου της ΕΡΤ με μια πιστή η οποία αρνήθηκε να φορέσει μάσκα υποστηρίζοντας ότι «η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό. Δεν το πιστεύουμε. Δεν θέλω στην εκκλησία να μπω με τη μάσκα» απάντησε μεταξύ άλλων η πιστή.

https://vimeo.com/639042468

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This