«Χρυσή» φιέστα στις… πλάτες ολυμπιονικών!

Επιστολή-καταγγελία του K. Θεοδωρίδη για την απίστευτη σπατάλη στην τελετή αφής της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο για τους Αγώνες στο Πεκίνο - Kατηγορώ» από τον πατέρα της Αννας Κορακάκη: «Ανύπαρκτη η κρατική βοήθεια»

Must Read

To κυκλοφοριακό χάος που επικράτησε το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου στους δρόμους της Αθήνας, με τους οδηγούς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για πολλή ώρα εξαιτίας της τελετής παράδοσης – παραλαβής της ολυμπιακής φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο δεν είχε μόνο «κύματα» αγανάκτησης που ξεπηδούσαν από την άσφαλτο!

  • Aπό τον Βαγγέλη Καράλη

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», o πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης σε επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Ελλάδας καταγγέλλει τον «χορό» χιλιάδων ευρώ για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της ολυμπιακής φλόγας, τη στιγμή που οι Ελληνες ολυμπιονίκες και αθλητές γυμνάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης αναφέρει στην επιστολή-καταγγελία του: «Την Τρίτη 19 του μηνός στην προσπάθειά μου να πάω στον Ευαγγελισμό κατηφόρισα στη Σπύρου Μερκούρη όπου και έφτασα στη διασταύρωση Σπύρου Μερκούρη και Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί αντιμετώπισα έντονο μπλοκάρισμα όλων των οχημάτων και προς την κάθοδο και προς την άνοδο του δρόμου. Μετά το πέρας άνω των 15 λεπτών ξεκίνησαν να περνάνε μπροστά μας πολυτελέστατες λιμουζίνες μαύρες θωρακισμένες λιμουζίνες που, έστω και αν ασχολούμαι πολλά χρόνια με αυτοκίνητα, έτριβα τα μάτια μου γιατί δεν τις είχα ξαναδεί, έξι στο σύνολο, με οδηγούς και συνοδηγούς και από πίσω τέσσερα μεγάλα πούλμαν 52 θέσεων! Στο καθένα μέτρησα όχι άνω των έξι επιβαινόντων, δηλαδή 52 θέσεων πούλμαν μετέφερε μόλις έξι επιβάτες» αναφέρει στην επιστολή του ο κύριος Θεοδωρίδης.

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Πώς γίνονται τόσα έξοδα και τέτοια φιέστα για την παραλαβή της ολυμπιακής φλόγας, και για τους αθλητές μας που συνεχώς αναφέρουν ότι δεν έχουν χώρους να γυμναστούν και παλεύουν μόνο με δικούς τους κόπους και έξοδα για να αθληθούν και να αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς καμία απολύτως κρατική βοήθεια; Γιατί δεν υπάρχουν χώροι άθλησης αλλά μόνο απαιτήσεις από τους αθλητές και μόνο όταν γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα με μετάλλια οι πολιτικοί τούς θυμούνται με δάφνες και δόξες μόνο για το φαίνεσθαι;» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης.

Μέσα από την επιστολή του προς την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων παράρτημα Ελλάδος υπάρχει ένα τεράστιο «γιατί», με τον ίδιο μάλιστα να λέει πως δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ από τους αρμοδίους!

Μάλιστα, ο πατέρας και προπονητής της χρυσής ολυμπιονίκου στη σκοποβολή Αννας Κορακάκη, η όποια στο παρελθόν είχε καταγγείλει ότι έκανε προπόνηση σε σκοπευτήριο που είχε μέσα ποντίκια, με τα ταβάνια να στάζουν και το κρύο να μην αντέχεται, έχει λάβει γνώση της επιστολής και μιλώντας στην «Espresso» αναφέρει ότι πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου δεν έχει αλλάξει τίποτα, με την κρατική βοήθεια να είναι ανύπαρκτη: «Δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία σε εμάς. Ο,τι καταφέρνουμε είναι μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία και βοήθεια» λέει ο κ. Τάσος Κορακάκης.

«Πέντε χρόνια και δεν έχει αλλάξει τίποτα, με τους αθλητές να μην έχουν καν ασφάλιση. Ο,τι γίνεται οικονομικά είναι από τους χορηγούς! Εάν κάποιος αθλητής δεν έχει χορηγό, είναι χαμένος. Εμείς έχουμε να πάρουμε χρήματα για τα μετάλλια που κέρδισε η Αννα από το 2018. Οι αγώνες που γίνονται τον χειμώνα στο Σκοπευτήριο του Βύρωνα, διεξάγονται κάτω από τραγικές συνθήκες με μηδέν βαθμούς Κελσίου και χωρίς θέρμανση. Είχα έρθει σε επαφή με τον Αυγενάκη ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, καθώς μέσα υπάρχουν σύγχρονα μηχανήματα τα οποία σαπίζουν από την αχρηστία, αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση από τον υπουργό» καταγγέλλει με αγανάκτηση στην «Espresso» o πατέρας της Αννας Κορακάκη, που με τις επιτυχίες της έχει κάνει υπερήφανη όλη την Ελλάδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα βρώμικα παιχνίδια με τα απογευματινά χειρουργεία και ο προκλητικός Γεωργιάδης!

«Μόνο το 1% διαμαρτύρεται για τα απογευματινά χειρουργεία»

More Articles Like This