Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή σήμερα οι επτά αστυνομικοί

Στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα.

Must Read

Ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά απολογούνται σήμερα οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν για εμπλοκή στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα. Οι εν λόγω εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Παράλληλα, τα ηχητικά ντοκουμέντα με τους διαλόγους ανάμεσα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ, είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψαν την ένταση που επικρατούσε εκείνο το βράδυ.

Οι κατηγορίες

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προκύπτει και από τους νέους διαλόγους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει σαφείς οδηγίες για διακοπή καταδίωξης. Προτού πέσουν τα πυρά, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ως εξής το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ: «Ένα Accent λευκό παραβιάζει συνεχώς τα κόκκινα». Το κέντρο της ελληνικής αστυνομίας απάντησε, με τη σειρά του: «Ελήφθη, ελήφθη με προσοχή. Ελήφθη, είναι πολλές ομάδες πλησίον, ελήφθη. Το ακολουθούμε με προσοχή, ικανή απόσταση να μην κινδυνεύσετε και θα το, όπου να΄ ναι θα το σταματήσουμε».

Λίγο αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά στη διατύπωση της εξής οδηγίας: «400Γ τέλος, τέλος απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Ουδέ ένας θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο πλέον. 400Γ για τις ομάδες ΔΙΑΣ την 503 και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχει διατεθεί να ακολουθήσει το όχημα, τέλος στους τομείς σας όλοι, τώρα».

Στο τέλος του διαλόγου ανάμεσα σε αστυνομικούς και ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ λένε για εκείνους που συνεχίζουν την καταδίωξη:«Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε».

Διαβάστε επίσης:

Ηχητικό ντοκουμέντο από την επικοινωνία του κέντρου με τους αστυνομικούς στο Πέραμα (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This